Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ: ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αδιαχώρητο δημιουργήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στις ΜΟΡΦΕΣ όπου η ΝΕ Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ διοργάνωσε χορό με ομιλητή τον Μιχ. Χρυσοχοϊδη.
Ο Υπουργός έκανε μια μεγάλης διάρκειας ομιλία και όπως γράφει ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ στο ρεπορτάζ του υποστήριξε την κυβερνητική πολιτική και έκανε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ.
“Στηρίξτε την κυβέρνηση, στηρίξτε τον Γιώργο Παπανδρέου. Δώστε μας μια ευκαιρία να αλλάξουμε την χώρα. Ελάτε να βάλουμε πλάτη όλοι μαζί» ήταν το μήνυμα του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην ομιλία που πραγματοποίησε στην χοροεσπερίδα της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής. Μέσα σε αυτές τις τρεις φράσεις διακρίνει κανείς
και το νόημα όλων αυτών των Κυβερνητικών επισκέψεων στην Ημαθία και στην Περιφέρεια που δεν είναι άλλο από το να προλάβει τις κοινωνικές αντιδράσεις εν όψει των μέτρων που έρχονται.

Στην αρκετά μεγάλη ομιλία του, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε, συγκινημένος, έναν μικρό πρόλογο για το ξεκίνημα της κομματικής του διαδρομής, συνέχισε παρουσιάζοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας, άσκησε σκληρή κριτική στην προηγούμενη και ζήτησε την στήριξη του κόσμου στην επιβολή των νέων μέτρων και τέλος αναφέρθηκε και στα έργα που πρέπει να γίνουν στην Ημαθία.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την Ημαθία ως το δικό του παράθυρο στον κόσμο, θυμήθηκε παλιές καλές στιγμές του παρελθόντος σημειώνοντας ότι η οργάνωση της Ημαθίας υπήρξε πρωτοπόρα. Εξομολογήθηκε ότι πριν αποφασίσει να πολιτευτεί στην Αθήνα, πήγαινε μόνος του τα βράδια στον βάλτο της Ημαθίας και μέσα στο σκοτάδι έψαχνε βασανιζόμενος να βρει απαντήσεις αν υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει για να αλλάξει αυτός ο τόπος. «Βρήκα ότι υπάρχουν απαντήσεις. Μπορεί να αλλάξει η χώρα αλλά χρειάζεται αγώνας. Η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία η οποία σαρώνει όλους τους θεσμούς» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή
Η κριτική που άσκησε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην προηγούμενη κυβέρνηση ήταν πάρα πολύ σκληρή. Δήλωσε ότι κυβερνούσε με αυτόματο πιλότο και άφησε την χώρα σε κατάσταση παρακμής και χωρίς προοπτικές για το μέλλον, εκτόξευσε το έλλειμμα και το χρέος, επέτρεπε σε κουμπάρους να πλουτίζουν εις βάρος της κοινωνίας, βούλιαξε στα σκάνδαλα, δεν έκανε έργα, διάλυσε τον παραγωγικό ιστό, μείωσε τα εισοδήματα και αύξησε την ανεργία.

«Θα αλλάξουμε την χώρα»Ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν την πολιτική της νέας κυβέρνησης διότι δεν έρχεται ως διαχειριστής αλλά έχει στόχο να αλλάξει την χώρα όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981 και ο Κώστας Σιμήτης το 1996. Ο Ημαθιώτης Υπουργός σημείωσε ακόμη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει παραγγείλει μια μεγάλη πινακίδα για τα νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ η οποία θα γράφει «δεν θα απογοητεύσουμε τον λαό». Υπογράμμισε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ βάζει τις βάσεις για αναδιανομή του πλούτου, νοικοκύρεμα της Ελληνικής Οικονομίας, πάταξη της φοροδιαφυγής, νέα διοικητική μεταρρύθμιση που θα μειώσει το κόστος των δήμων και θα πατάξει το πελατειακό κράτος, νέα πολιτική στον τομέα της ασφάλειας.

Οι στόχοι για την Ημαθία
Στην τοποθέτησή του ανέφερε και τους στόχους της κυβέρνησης και των τοπικών βουλευτών για το νομό. Σε αυτούς περιλαμβάνονται:
Η σύνδεση της Βεργίνας με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο
Η αναβάθμιση της σύνδεσης της Νάουσας με την Σχολή Αριστοτέλη και τον Κοπανό.
Η υλοποίηση του οδικού άξονα Βέροιας – Σκύδρας
Η βελτίωση των οδικών αξόνων προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και «Τριών Πέντε Πηγαδιών»
Η αποπεράτωση του Δικαστικού Μεγάρου
Η κατασκευή του Διοικητηρίου
Η κατασκευή υποδομών υγείας και παιδείας
Η ίδρυση νέων Πανεπιστημιακών Σχολών στην Βέροια και τη Νάουσα
Η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου σε εμπορευματικό
Η αξιοποίηση της αγοράς της Κουλούρας
Η αναβάθμιση του τουρισμού
Η δημιουργία υποδομών στους αρχαιολογικούς χώρους
Η αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων

Κλείνοντας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε υπερήφανος που είναι γνήσιο τέκνο ΠΑΣΟΚ και αγροτικής οικογένειας. Επίσης κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίξουν τον αγώνα των υποψηφίων του κόμματος στις δημοτικές εκλογές. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών πρώτης γραμμής του τοπικού ΠΑΣΟΚ και οι τρεις βουλευτές.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"....πήγαινε μόνος του τα βράδια στον βάλτο της Ημαθίας και μέσα στο σκοτάδι έψαχνε βασανιζόμενος να βρει απαντήσεις αν υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει για να αλλάξει αυτός ο τόπος...."

TA MYSTIKA TOY BALTOY POY LENE...

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΒΑΛΤΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΙ ΒΡΗΚΕ ΑΡΑΓΕ ΝΥΧΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ ?
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΝΑΚΛΑΔΙΚΑ ΜΠΑΚΑΚΙΑ ?
ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΑ ΖΩΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ....
ΚΟΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΜΕΛΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ.
ΤΟ ΜΕΛΙ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ....
ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΜΠΑΚΑΚΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ,ΤΑ ΣΤΑΣΙΜΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΤΟΥΣ...
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΔΙΨΟΥΣΑΝ ΤΟ ΕΡΜΟ ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΑΤΖΕΝΤΑ.....
ΚΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ 12,ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ..
ΒΑΛΤΟΣ Η ΨΥΧΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ...
ΒΑΛΤΩΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ,ΜΑΣ ΒΑΛΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ....ΒΟΥΡΚΟΣ ΠΑΝΤΟΥ...
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΝΑ ΗΡΑΚΛΗ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ..ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ.....