Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΥΡΙΟ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ε.Α.Π.

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη «Λήψη απόφασης για μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος στο δήμο Πλατέος και σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου του δήμου και σύσταση αντίστοιχων προσωρινών προσωποπαγών θέσεων».
Η συνεδρίαση, που θα αρχίσε στις 6:30 μμ, γίνεται με τη μορφή του κατεπείγοντος, για το λόγο ότι εκπνέει η τεθείσα από το νόμο προθεσμία του ενός μηνός, από τη σύσταση της νέας επιχείρησης, κατά την οποία το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει για την μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού (η πράξη σύστασης της νέας δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πλατέος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 19-01-2010).
  Το θέμα του πλεονάζοντος προσωπικού απασχόλησε το διοικητικό συμβούλιο της νέας δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης, που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, υπό την προεδρία του κ. Παναγιώτη Μαργαρίτη, αφού προηγουμένως συγκροτήθηκε σε σώμα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση («διατύπωση γνώμης») του διοικητικού συμβουλίου, ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων (αφορά 35 συνολικά άτομα) της δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης, από την μετατροπή της οποίας προήλθε η νέα κοινωφελής επιχείρηση, λόγω της ειδικότητας και του αντικειμένου της εργασίας τους (εργάτες καθαριότητας, οδηγοί, καθαρίστριες, διοικητικό προσωπικό, ηλεκτρολόγοι, κλπ), δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να εργάζεται στη νέα κοινωφελή επιχείρηση, που ως κύριο αντικείμενο και σκοπό έχει την λειτουργία και διαχείριση των προνοιακών και κοινωνικών προγραμμάτων.
Γι' αυτό το λόγο το συγκεκριμένο προσωπικό, σύμφωνα με την διατυπωθείσα γνώμη του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, κρίνεται ως πλεονάζον και προτείνεται να μεταφερθεί στο δήμο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου του δήμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 269 του δημοτικού κώδικα (Ν. 3463/2006). Η τελική απόφαση για το θέμα ανήκει στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: