Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Η Ι.Μ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ...ΣΥΚΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ!


Η Ιερά Μονή Αγ. Διονυσίου Ολύμπου Διεκδικούν εκτάσεις τις οποίες, όπως υποστηρίζουν, το μοναστήρι έχει στην ιδιοκτησία του με ψευδείς τίτλους. Οπως λένε, μόνο στην περιοχή του Λιτοχώρου, η περιοχή που το μοναστήρι υποστηρίζει ότι του ανήκει ξεκινάει 1 χιλιόμετρο από την παραλία και φτάνει ώς την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα.
Οπως δήλωσαν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν το Σάββατο στο Λιτόχωρο, η Μ. Αγίου Διονυσίου διεκδικεί 4.250 στρέμματα από τον Δήμο Λιτοχώρου, 15.000 στρέμματα του Δήμου Πύδνας Πιερίας, 150 στρ. παραθαλάσσιας έκτασης στο Βαρικό Πιερίας, και 150 στρ. από το Δήμο Δίου Πιερίας, ενώ από τον Δήμο Βεργίνας διεκδικεί τμήμα του χωριού Συκιές. Ειδικά στον Δήμο Δίου, οι εκτάσεις που διεκδικεί η μονή αφορούν χωράφια που έδωσε το κράτος σε γεωργούς το 1987, σε ανταλλαγή έκτασης που διατηρούσαν δίπλα στην πόλη του αρχαίου Δίου, ώστε να επεκταθούν οι ανασκαφές και να έρθουν στο φως τμήματα της αρχαίας πόλης. Πρόκειται για 34 κατοίκους, οι οποίοι έδωσαν οικόπεδα συνολικής έκτασης 150 στρ. και το Δημόσιο τους έδωσε άλλες εκτάσεις, οι οποίες, όμως, ο ηγούμενος της μονής Αγίου Διονυσίου θεωρεί ότι ανήκουν στη μονή και απομακρύνει δικαστικά τους κατοίκους.
«Ο Ολυμπος δεν ανήκει στο μοναστήρι», δηλώνει ο δήμαρχος Λιτοχώρου, Αθ. Τσιφοδήμος. Εκανε λόγο για νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως και αποδεικνύουν ότι οι τίτλοι των εκτάσεων που κατέχει η Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου είναι πλαστοί, αλλά τις δηλώνει το μοναστήρι ως δικές του, για να λαμβάνει επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Στο μεταξύ, πρόσθεσε, σε εξέλιξη βρίσκεται νομική διαδικασία μετά από μηνύσεις που υπέβαλαν κάτοικοι του Λιτοχώρου κατά του ηγουμένου της μονής, το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων, στις οποίες σημειώθηκαν επεισόδια και ξυλοδαρμοί.
Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ E-net

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χάρη για το θέμα είχε εκπομπή στην TV100 (την είδα σε επανάληψη στις 3 το πρωϊ της Τρίτης 9/2/2010).
Κάποιος πρέπει να σταματήσει τους παπάδες!Εσυ γράφεις λίγα. Ο μοναχός Μάξιμος της συγκεκριμένης μονής είναι 100% ένας νέος Ευφραίμ!
Στήριξη στο δήμαρχο Λιτωχώρου τώρα!!!!
εχουν κανει τα μοναστηρια εμπορικές επιχειρήσεις και το παίζουν τρελοί λέγοντας πως κανείς δεν είναι όπως αυτοί, δηλαδή "φιλάνθρωπότεροι των φιλανθρώπων" (όπως χαρακτήρισε τις "ιερές μονές"-επιχειρησεις.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ (Ο ΜΕΓΑΣ )ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΤΑΖΕ ΔΙΑΧΩΡΙΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΕΤΟΣ 1980.
30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ,ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ,ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ,ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ?...
ΚΑΙ ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑΚΑΝΕ Η ΔΕΞΙΑ ΣΤΑ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ,ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ΒΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ?

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΗΜΑΘΙΩΤΕΣ ΤΗ ΘΕΣΗ 12, ΑΛΛΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ.
ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΛΤΩΝ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΛΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ...