Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Δήλωση αναρχικών και αριστερών οργανώσεων της Ουκρανίας για την ομάδα «Borotba»

Εμείς, οι ουκρανικές ομάδες της αριστεράς και οι αναρχικές οργανώσεις , δηλώνουμε ότι η ένωση » Μπορότμπα » δεν ανήκει στο κίνημά μας .

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του, αυτό το πολιτικό μόρφωμα έγινε εμφανές ότι τα μέλη του αποτελούν την πιο αναξιόπιστη , συντηρητική και αυταρχική « αριστερά»υποστηρίζοντας καθεστώτα και ιδεολογίες ,οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης .

Το » Μπορότμπα » εμφανίζεται ως....
ένας οργανισμός με αδιαφανή χρηματοδότηση και χωρίς διαθέσεις πολιτικής συνεργασίας Έχει έμμισθους εργαζόμενους , που «εργάζονται» στην οργάνωση , και δεν είναι «ελεύθερα μέληΟι πυρήνες του » Μπορότμπα »  συμμετέχουν σε κοινές δράσεις, σε συνδυασμό με το Σοσιαλιστικό ( Προοδευτικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ουκρανίας - μια αντισημιτική , ρατσιστική οργάνωση, που σχετίζεται με εκκλησιαστικούς κύκλους, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το σοσιαλιστικό κίνημα) και την αντισημιτική τοπική,και ομοφοβική ομάδα » Οπλότ» και έχουν συνδεθεί επίσης με τον διαβόητο δημοσιογράφο Α. Chalenko που στέκεται ανοιχτά υπέρ των θέσων του ρωσικού σοβινισμού.

Τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι η ηγεσία της ομάδας αυτής μετά το «Κομμουνιστικό» Κόμμα της Ουκρανίας, υπερασπίστηκε με ειλικρίνεια τα συμφέροντα του Προέδρου Γιανουκόβιτς , που αιτιολογούσαν τις ενέργειες από τις δυνάμεις ασφαλείας , χρησιμοποιώντας όπλα και αρνείται ότι υπήρξαν αδικαιολόγητες πράξεις βίας και σκληρότητας από την πλευρά της αστυνομίας , η χρήση  βασανιστήριων και άλλες μορφές πολιτικής τρομοκρατίας . Επίσης , οι εκπρόσωποι της «Μπορότμπα » στα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν μια απίστευτα μονόπλευρη θέση σχετικά με τη σύνθεση του κινήματος διαμαρτυρίας των ουκρανικών πλατειών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους , η διαμαρτυρία είχε καθαρά εθνικιστική και ακροδεξιά μορφή, και γειώνεται στον όρο πραξικόπημα ( «φασιστικό πραξικόπημα» ) .

Έχουμε γνωστές αντιφασιστικές θέσεις , και οι ακτιβιστές δέχτηκαν επιθέσεις ακροδεξιών στο Μαϊντάν. Δεν συμμεριζόμαστε όλες τις ιδέες του Μαϊντάν και σαφώς αντιστεκόμαστε και στην αστική αντιπολίτευση . Καταδικάζουμε επίσης το συντηρητικό , εθνικιστικό και ακροδεξιό το οποίο σαφώς γίνεται ανεκτό στις διαμαρτυρίες. Ωστόσο , τονίζουμε ότι η απόδοση σε όλους ανεξαιρέτως τους ενεργούς πολίτες του χαρακτηρισμού «φασίστες» — δεν είναι μόνο λάθος , αλλά και καταστροφικός . Τέτοια μονόπλευρη σοβινιστική υστερία  διαιρεί την κοινωνία και δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την κυβερνητική τάξη.

Στις 24η Ιανουαρίου ο περιφερειακός αναπληρωτής βουλευτής του «Μπορότμπα » Alex Albu συμμετείχε σε περιφρούρηση του κτηρίου της τοπικής περιφεριακής διοίκησης της Οδυσσού από «τους Ναζί» μαζί με Ρώσους Κοζάκους και εθνικιστές ( από την ομάδα «σλαβική ενότητα» ) , καθώς και μέλη του κυβερνώντος κόμματος  του Κόμματος των Περιφερειών και του Κομμουνιστικού Κόμματος . Αργότερα, στη συνέντευξη , ο ίδιος παραδέχτηκε , σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας .

Την 1 Μάρτη ακτιβιστές του » Μπορότμπα » μαζί με με φιλοπουτινικές οργανώσεις συμμετείχαν στη κατάληψη της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Χάρκοβο , η οποία έληξε με το να κρεμαστεί η ρωσική σημαία στο κτήριο και σοβαρούς ξυλοδαρμούς ακτιβιστών του τοπικού Μαϊντάν , συμπεριλαμβανομένου του αριστερού ποιητή Σεργκέι Zhadan . Τις δράσεις τους, οι οπαδοί του Μπορότμπα τις ονομάζουν «αντιφασιστικές» και πιστεύουν ότι η βία προέρχεται μόνο από τους φασίστες.

Έτσι , καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η ηγεσία του συλλόγου «Μπορότμπα » — όχι μόνο εκείνων  στηρίζουν το αυταρχικό σοβιετικό παρελθόν , αλλά και συνειδητά προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη και δρουν σαν επαναστατικές εφεδρείες των ηγετικών ομάδων . Επί του παρόντος, το έργο τους , το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και την ταξική πάλη , έχει ως στόχο την υποστήριξη των φιλοπουτινικών δυνάμεων πίσω από την βιτρίνα του «αντι — φασισμού»  και του «κομμουνισμού» Έτσι , η δράση αυτής της οργάνωσης δυσφημίζει όχι μόνο το όνομά τους , που το πήραν από τους επαναστάτες στις αρχές του 20ου αιώνα. ,αλλά και τη σύγχρονη αριστερά της Ουκρανίας. Εκτός αυτών το » Μπορότμπα » διαδίδει ψέμματα και παραπλανητικά γεγονότα ,μπερδεύοντας και αποπροσανατολίζοντας τους ξένους αριστερούς και αντιφασίστες.

Καλούμε όλους τους συνειδητούς επαναστάτες , οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν στο » Μπορότμπα » να εγκαταλείψουν τις τάξεις της προδοτικής αστικής-γκρούπας να σπάσει κάθε σχέση με την ηγεσία του. Ελπίζουμε επίσης ότι η ευρωπαϊκή και ρωσική αριστερά θα επανεξετάσει τη στάση τους απέναντι στο «Μπορότμπα . » Πρέπει να απομονωθεί η οργάνωση αυτού του είδους .

Ούτε Θεός, ούτε αφέντης, ούτε έθνη , ούτε σύνορα !
Εργάτες όλων των χωρών — ενωθείτε!

Αυτόνομη ένωση εργατών

Φοιτητική ένωση «Άμεση Δράση»

Κριτικό και κοινωνιολογικό έντυπο «Προστόρι»

Συντακτική ομάδα σελίδας ελευθεριακών φεμινιστριών «Τοβαρισκα»

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Ουκρανίας

Αναρχοφεμινιστική Κολεκτίβα «good night macho pride»

Αντιφασιστική δράση Ουκρανίας

Κέντρο Κουλτούρας

Αριστερή Αντιπολίτευση

Ιβάν Σμάτκο

Οστάπ Κούτσμα

Αλεξάντρ Μπαγκάτσενκο Μισέβσκι

Αντρέι Ρασόλσκι

Σβιάτοσλαβ Στετσκόβιτς

Αντρέι Ζντόροφ

Μίροσλαβ Τσαϊκόβσκι

Σεργκέι Ισένκο

Πάβελ Μιρόνοφ

Βαντιμ Γκουντίμα

Όλγα Παπάς

3/2014

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και εδω ειναι και η απαντηση του Μποροτμπα σ' αυτην την καταγγελια απατεωνων:
http://borotba.org/statement_of_the_union_borotba_over_recent_smear_campaign_against_anti-fascists_in_ukraine.html
Κι αν θελετε να μαθετε γιατι ειναι απατεωνες (καποιοι απ αυτους τουλαχιστον) διαβαστε εδω:
http://avantgarde2009.wordpress.com/2014/03/30/maidan-kai-mia-istoria-apatis/