Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ελεύθερος ο Γ. Κούτρας / Αύριο στις 12 συνέντευξη τύπου στο ΕΚ Θεσσαλονίκης

Μετά από οχτώ ώρες αδικαιολόγητης κράτησης και ταλαιπωρίας αφέθηκε τελικά ελεύθερος ο Γιάννης Κούτρας. Στον υποψήφιο δήμαρχο της δημοτικής κίνησης «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εξύβριση και απείθεια, οι οποίες είναι εντελώς ψεύτικες και βγαλμένες από τη νοσηρή φαντασία των εγκεφάλων της ΕΛΑΣ. Στην πραγματικότητα, το μόνο «έγκλημά» του ήταν ότι σταμάτησε όταν είδε αστυνομικούς να ελέγχουν με...

εξευτελιστικό τρόπο μετανάστες επαίτες και ζήτησε να μάθει το λόγο για τον οποίο γινόταν αυτό. 


Η συμπαράσταση στο πρόσωπο του Γ. Κούτρα εκδηλώθηκε άμεσα από δεκάδες φορείς και έδειξε ότι οι αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς δεν είναι απομονωμένοι αλλά πρωτοπόρο κομμάτι του κινήματος και βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό του κάθε καταπιεσμένου και ιδιαίτερα των μεταναστών.


Η στάση του Γιάννη Κούτρα δείχνει ότι η αριστερά δεν πρόκειται να κλείσει τα μάτια και το στόμα απέναντι στο ρατσισμό της κυβέρνησης και των αρχών που προσπαθούν να μετατρέψουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους του συστήματος, ούτε να υποχωρήσει στην αστυνομική αυθαιρεσία. Αντίθετα, η προσπάθειά τους να φιμώσουν τη δημοτική κίνηση "Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή", η οποία πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση μαζί με την περιφερειακή κίνηση "Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία - αντικαπιταλιστική αριστερά" έπεσε στο κενό. 


Ο κόσμος του κινήματος που αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή, χωρίς Μνημόνια, φτώχεια και ρατσισμό δεν πρόκειται να λυγίσει. Συνεχίζουμε τον αγώνα για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, ήρθε η ώρα να κάνουμε ανταρσία! 


Η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» και η περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική αριστερά» και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οργανώνουν συνέντευξη τύπου αύριο Τετάρτη 14 Μάη στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου οι εκπρόσωποί τους και ο ίδιος ο Γιάννης Κούτρας θα ενημερώσουν τους πολίτες για την αδικαιολόγητη σύλληψή του.



Δεν υπάρχουν σχόλια: