Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

η "Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη" καταγγέλει το ράδιο Θεσσαλονίκη

Η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» καταγγέλει τη διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού «ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» για την απαράδεκτη επιλογή της να καλέσει στο σημερινό debate των υποψηφίων για το Δήμο Θεσσαλονίκης τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Μάη ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κούτρας πήγε στο χώρο όπου θα γινόταν η συζήτηση και διαπίστωσε ότι βρισκόταν ήδη εκεί ο δηλωμένος ναζιστής χρυσαυγίτης Α. Ματθαιόπουλος με τη συνοδεία δύο «φουσκωτών». Όταν παρά τις διαμαρτυρίες τόσο του ίδιου όσο και άλλων αριστερών υποψηφίων ο παρουσιαστής επέμεινε στην παρουσία του Α. Ματθαιόπουλου, ο....
Γιάννης Κούτρας αποχώρησε και το «debate» ματαιώθηκε αφού παρέμειναν μόνο ο Ματθαιόπουλος, ο ομοϊδεάτης του Γ. Κουριαννίδης και ο πρώην εκλεκτός του ΛΑΟΣ Μ. Στεργίου.          

Είναι πρόκληση! Ο υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή δεν εκπροσωπεί απλά μια διαφορετική πολιτική άποψη. Πρόκειται για έναν απροκάλυπτο οπαδό του ναζισμού και του Ολοκαυτώματος, που ξεβράζει ρατσιστικό μίσος απέναντι στους μετανάστες, στα άτομα με αναπηρίες, στον καθένα και την καθεμιά που δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα της άριας φυλής. Η σταδιοδρομία του ξεκίνησε τραγουδώντας στίχους όπως «Γ… την Αννα Φρανκ/ γ… κι όλη η φυλή του Αβραάμ/ Τ' αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω / αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω!». Στην πόλη που έχει θρηνήσει τον χαμό 50000 Εβραίων στο Ολοκαύτωμα δεν χωράνε οι θαυμαστές του ναζισμού και οι απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας που οργάνωσαν τη σφαγή στο Χορτιάτη. 

Είναι δολοφόνοι και μπράβοι του συστήματος, που αναδείχθηκαν από επιχειρηματίες όπως ο Πάλλης, ο Μαρινάκης κι ο Αλαφούζος, που τους έδωσαν εκατομμύρια για να ανοίξουν γραφεία και να εξοπλιστούν, τους διαφήμισαν και τώρα προσπαθούν πάλι να τους ξεπλύνουν και να τους εμφανίσουν σαν νόμιμο πολιτικό κόμμα. 

Την ίδια γραμμή ακολούθησε και η συγκυβέρνηση των Μπαλτάκων που αναγκάστηκε να υποχωρήσει μόνο μετά το ξέσπασμα του αντιφασιστικού κινήματος που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στους φασίστες και τους προστάτες τους και προειδοποιεί: «Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι μαχαίρι στα χέρια των ναζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: