Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

VIDEO- Τα ΜΑΤ προπηλακίζουν την Ι. Γαϊτάνη (ΣΥΡΙΖΑ) και καθαρίστριες για χάρη του ...Θεοχάρη

Επίθεση χωρίς λόγο από τα ΜΑΤ με τις ασπίδες δέχτηκαν οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ έξω από το Βιομηχανικό Επιμελητήριο που διαμαρτύρονταν για την μη εφαρμογή της δικαστικής απόφασης του Πρωτοδικείου που ορίζει την επαναπρόσληψη και των 595 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ. Επίθεση δέχτηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη που ήταν παρών στην διαμαρτυρία. Αφορμή της ...
διαμαρτυρίας ήταν η παρουσία του Χ. Θεοχάρη γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών  οποίος θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα την ηθική δεοντολογία.Λίγη ώρα πριν φθάσει ο Χάρης Θεοχάρης στο Βιομηχανικο και Εμπορικό Επιμελητήριο η αστυνομία επιτέθηκε αναίτια στους διαδηλωτές χτυπώντας με ασπίδες τις καθαρίστριες επί αρκετή ώρα με τις καθαρίστριες να φωνάζουν "χτυπάτε τις μητέρες σας"." Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημοκρατία" φώναζαν οι διαδηλωτές.

"Δεν μπορεί ο κ. Θεοχάρης να μιλά για ηθική δεοντολογία όταν αρνείται να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου για την επαναπρόσληψη 595 καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, όταν με απόφαση του μας πετάει στο Καιάδα" δηλώνουν οι καθαρίστριες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που διοργανώνουν την κινητοποίηση αυτή.
Οι καθαρίστριες, από Θεσσαλονίκη και από Λάρισα, κρατούσαν πανό το οποίο γράφει "Για ποια ηθική δεοντολογία μιλάτε κε Θεοχάρη"; Στο πλευρό τους βρέθηκαν σχολικοί φύλακες και καθηγητές, οι απολυμένοι της Coca Cola, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και μέλη πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων
Οι συγκεντρωμένοι από την αρχή της διαμαρτυρίας βρέθηκαν περικυκλωμένοι από  στην απέναντι πλευρά της Τσιμισκή από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της Αστυνομίας.










“Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημοκρατία” φώναξαν οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ κατά την επίσκεψη του Χάρη Θεοχάρη στη Θεσσαλονίκη
Οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα οργάνωσαν τη Δευτέρα 29/5 “αγωνιστική” υποδοχή στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, Χ. Θεοχάρη, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει σε εκδήλωση του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Οι 595 καθαρίστριες, των οποίων η διαθεσιμότητα έχει λήξει από τις 18 Μαΐου, κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους, καθώς βάσει της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους. Ωστόσο, το Υπουργείο αρνείται να εκτελέσει την απόφαση και, μάλιστα, έχει ήδη καταθέσει εκ νέου αίτημα αναστολής της συγκεκριμένης απόφασης. Είχε προηγηθεί η απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της πρώτης αίτησής του Υπουργείου για προσωρινή διαταγή ανακοπής της απόφασης του Πρωτοδικείου.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν επίσης σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι της ΕΤ3 και της Coca Cola, εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, η “Πρωτοβουλία Γυναικών ενάντια στο χρέος και στα μέτρα λιτότητας - ”Χώρος Αλληλεγγύης γυναικών” και αλληλέγγυοι πολίτες, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων πολιτικών και κοινωνικών φορέων.
Οι συγκεντρωμένοι δέχτηκαν αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ που για αρκετή ώρα έσπρωχναν, κλωτσούσαν και χτυπούσαν με τις ασπίδες τον κόσμο. Παρά τη δυνατή βροχή τα συνθήματα έπεφταν και αυτά βροχή και το αποτέλεσμα ήταν ότι ο Γενικός Γραμματέας έφτασε στο χώρο της εκδήλωσης με 2 ώρες καθυστέρηση.
Ανάμεσα σε αυτούς που βρέθηκαν στο πλευρό των καθαριστριών και χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ ήταν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη, που δήλωσε:

“Τα δικαστήρια μπορεί να δικαιώνουν τους εργαζόμενους, αυτό όμως δεν φαίνεται να δεσμεύει και την κυβέρνηση, η οποία αδίστακτη και αποφασισμένη επιπλέον τους εμπαίζει. Οι ηρωικές καθαρίστριες μας έχουν βγάλει όλους-ες ασπροπρόσωπους και μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθαριστριών μέχρι την τελική δικαίωση".



Δεν υπάρχουν σχόλια: