Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΕΣΩ ΕΕ / Γ. Δελαστίκ

του Γ. Δελαστίκ
Πολιτικό ρίγος διαπερνά τη σπονδυλική στήλη όποιου διάβασε τα δύο δισέλιδα ρεπορτάζ των Φαϊνάνσιαλ Τάιµς που αναφέρονται στο παρασκήνιο της µεθόδευσης ανατροπής από την πρωθυπουργία τουΓιώργου Παπανδρέου στις αρχές Νοεµβρίου του 2011 εκ µέρους των Γερµανών µέσω της ΕΕ. Το ίδιο παθαίνει διαβάζοντας τιςσύντοµες ανταποκρίσεις από την Ουάσιγκτον για το µόλις εκδοθέν βιβλίο του τότε υπουργού Οικονοµικών των ΗΠΑ Τίµοθι Γκάιτνερ, το οποίο αναφέρεται και στην Ελλάδα. Φρίκη αισθάνονται όσοι βλέπουν το εξαιρετικά αποκρουστικό πρόσωπο, το οποίο αποκαλύπτεται µέσα από τις συνωµοσίες που εξυφαίνει διαρκώς εναντίον όποιαςκυβέρνησης κράτους-µέλους της ΕΕ αρνείται να συµµορφωθεί πλήρως προς τις εντολές και απαιτήσεις της Γερµανίας.

Παράλληλα, αισθάνεται κανείς ντροπή για την...
απίστευτη δουλικότητα των ελλήνων αστών πολιτικών απέναντι σε οποιονδήποτε αξιωµατούχο της ΕΕ, πόσω µάλλον αν αυτός είναι Γερµανός! Του κλότσου και του µπάτσου, της καρπαζιάς τους έχουν οι Ευρωπαίοι τους έλληνες πολιτικούς! Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή από τους Φαϊνάνσιαλ Τάιµς µιας συνάντησης τουπροέδρου της Κοµισιόν της ΕΕ Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο µε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαµαρά το καλοκαίρι του 2012, στο Μέγαρο Μαξίµου: «“Μην αρχίζεις να ζητάς νέους όρους, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν δεκτοί,” θυµάται τον Μπαρόζο να λέει ένα πρόσωπο που βρισκόταν στην αίθουσα. “Το πρώτο µήνυµα που πρέπει να µεταφέρεις στη Γερµανία είναι ότι θα υλοποιήσεις όσα έχεις υποσχεθεί”», γράφει η εφηµερίδα του Λονδίνου. Ταπείνωση αισθάνεται κάθε Έλληνας που διαβάζει αµέσως µετά, πώς αντέδρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός στα όσα είπε ο Μπαρόζο: «Το ωµό µήνυµα από έναν πολιτικό σύµµαχο φάνηκε να έχει την επιθυµητή επίπτωση. Αξιωµατούχοι που ήταν µέσα στην αίθουσα είπαν ότι ο Σαµαράς άρχισε να ξαναγράφει µε το χέρι τη δήλωσή του προς τον τύπο τη στιγµή ακριβώς που ο Μπαρόζο του απηύθυνε προειδοποίηση. Αργότερα ο Σαµαράς είπε στους συγκεντρωµένους δηµοσιογράφους ότι θα άρχιζε αµέσως “την εφαρµογή των συµφωνηµένων µέτρων”»! Μιλάµε για… βράχο αντίστασης και διαπραγµάτευσης!

Εντυπωσιακές λεπτοµέρειες αποκαλύπτουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιµς για το πώς ο Μπαρόζο σχηµάτισε την κυβέρνηση… Παπαδήµου. «Ο Βενιζέλος, ο οποίος από καιρό εποφθαλµιούσε την πρωθυπουργία, εκινείτο για να εκµεταλλευθεί την αλλαγή των συνθηκών» γράφει η αγγλική εφηµερίδα και συνεχίζει: «Βλέποντας τον Βενιζέλο να επιβάλλεται… ο Μπαρόζο τον τράβηξε παράµερα. «“Πρέπει να σκοτώσουµε αυτό το δηµοψήφισµα”» είπε. Ο υπουργός Οικονοµικών συµφώνησε σχεδόν αµέσως.Η ιδέα θανάτωσης του δηµοψηφίσµατος θα ήταν επίσης το τέλος του Παπανδρέου» τονίζουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιµς. Λίγο πιο πάνω η εφηµερίδα αποκαλύπτει ότι ο Μπαρόζο είχε κάνει… µνηµονιακό τον µέχρι τότε αντιµνηµονιακό Αντώνη Σαµαρά, ο οποίος στις αρχές Νοεµβρίου του 2011 ήταν ακόµη αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης: «Ο Μπαρόζο γνώριζε ότι ο Σαµαράς προσπαθούσε απεγνωσµένα να αποφύγει το δηµοψήφισµα. Ο Σαµαράς είπε στον Μπαρόζο ότι τώρα επιθυµούσε να προσυπογράψει κυβέρνηση εθνικής ενότητας µεταξύ Ν∆ και ΠΑΣΟΚ – πράγµα που απέφευγε επί µήνες ελπίζοντας ότι θα µπορούσε να εξασφαλίσει την πρωθυπουργία για τον εαυτό του. Ο Μπαρόζο κάλεσε το επιτελείο του… για να συζητήσουν τα ονόµατα πιθανών τεχνοκρατών που θα αναλάµβαναν (την πρωθυπουργία) από τον Παπανδρέου σε µια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το πρώτο πρόσωπο που ήρθε στα χείλη του Μπαρόζο ήταν του Λουκά Παπαδήµου…Μέσα σε µια βδοµάδα, ο Παπαδήµος πήρε τη δουλειά (του πρωθυπουργού)…»!

Εντυπωσιακές είναι οι αποκαλύψεις του υπουργού Οικονοµικών των ΗΠΑ εκείνη την εποχή, του Τίµοθι Γκάιτνερ, για τη στάση των Γερµανών απέναντι στην Ελλάδα. Σε συνάντηση που είχε ο Γκάιτνερ µε τον Σόιµπλε στις 30 Ιουλίου 2012, στο γερµανικό θέρετρο Ζιλτ, ο Γερµανός υπουργός Οικονοµικών είπε στον Αµερικανό ότι σκεπτόταν πως η εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ θα τροµοκρατούσε τόσο πολύ τα άλλα κράτη ώστε θα παρέλυε κάθε αντίστασή τους, διευκολύνοντας έτσι την ευρωπαϊκή οικοδόµηση κατά τις αντιλήψεις της Γερµανίας! «Το επιχείρηµα ήταν ότι αφήνοντας την Ελλάδα να καεί, αυτό θα έκανε πιο εύκολη την οικοδόµηση µιας ισχυρότερης Ευρώπης» γράφει στο βιβλίο του ο Γκάιτνερ. «Βρήκα αυτό το επιχείρηµα τροµακτικό» προσθέτει, ανεξάρτητα αν όντως το πιστεύει ή όχι. «Αν ήθελαν να συνεχίσουν να πατούν την Ελλάδα στο λαιµό, έπρεπε παράλληλα να καθησυχάσουν τις αγορές ότι δεν θα επέτρεπαν την πτώχευση κρατών και την κατάρρευση ολόκληρου του τραπεζικού συστήµατος» υπογραµµίζει, ενδιαφερόµενος φυσικά για τις αγορές και όχι για τους ανθρώπους της Ελλάδας. Η ουσία είναι ότι όπως οι Γερµανοί εκτελούσαν για παραδειγµατισµό και τροµοκράτηση του πληθυσµού στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, το ίδιο και σήµερα δεν έχουν καµιά αναστολή να «εκτελούν» τις γερµανόδουλες κυβερνήσεις των Κουίσλινγκ και τους γερµανόδουλους λαούς.

∆εν υπάρχει καµιά απολύτως ελπίδα επιβίωσης µε στοιχειώδη εθνική και οικονοµική αξιοπρέπεια µέσα στο ευρώ και την ΕΕ. Αν δεν ενισχυθεί εκλογικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι άλλες αντι-ΕΕ δυνάµεις για να ισχυροποιηθεί το κίνηµα αντίστασης στους καθηµερινούς αγώνες, το µέλλον µας θα είναι ζοφερό. Αν δεν γκρεµίσουµε, όλοι οι λαοί της Ευρώπης, ο καθένας τη δική του φυλακή της ευρωζώνης και της ΕΕ και δεν αλλάξουµε το σάπιο καπιταλιστικό σύστηµα που γίνεται όλο πιο αντιδραστικό, σκληρές εποχές µας περιµένουν.


*Δημοσιεύθηκε στο «Πριν» το Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: