Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Θέλει αλήθεια πολύ θράσος να κάνεις κήρυγμα περί δημοκρατίας όταν έχεις λερώσει την φωλιά σου... Τα πράγματα έχουν ως εξής:

1)  Η ΠΑΣΠ κατέβασε στο ψηφοδέλτιό της μια κοπέλα η οποία ποτέ δεν ενημερώθηκε για αυτό. Προφανώς αυτό δεν το διαβάσατε στις ανακοινώσεις της ΠΑΣΠ. Λογικό, θα κηλίδωναν την εικόνα της δημοκρατικής παράταξης.

2) Το καταστατικό της ΕΦΕΕ προβλέπει πλήρη μηδενισμό της παράταξης στις εκλογές. Ούτε αυτό σας το...
είπαν. Νόμος είναι το δίκαιο του ΠΑΣΠίτη.

3) Η απόφαση για μηδενισμό της ΠΑΣΠ έως το σημείο όπου ανακαλύφθηκε η παρατυπία ήταν μια απόφαση που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό, διότι συνιστά έκπτωσή του. Όλοι αντιληφθήκαμε ότι πηγαίνοντας με το γράμμα του νόμου θα επιβάλαμε μια πολύ αυστηρή ποινή στην ΠΑΣΠ. Ωστόσο δεν ήταν δυνατό να κάνουμε τα στραβά μάτια σε μια παράταξη που κορόιδεψε τους συναδέλφους μας. 

5) Οι 5 παρατάξεις που κατέβηκαν στις εκλογές, πλην της ΠΑΣΠ, συμφώνησαν ότι το μέτρο που πάρθηκε ήταν το σωστό. Απ'αυτές, το ψήφισαν στην συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής οι 4, καθώς η ΑΡ.ΕΝ. κατόπιν επίμονης προσπάθειας της ΠΑΣΠ, δεν έγινε δεκτή στην εφορευτική.

6)Το αποκορύφωμα όλων, ακόμα και αν η ΠΑΣΠ δεν έχανε εκείνες τις 27 ψήφους, το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο σε ότι αφορά στην κατανομή εδρών. 

Με λίγα λόγια, η καθημερινότητα της σχολής μας δεν θα άλλαζε ούτε στο ελάχιστο. Γιατί τότε σπαράζουν και οδύρονται? 
Διότι είναι αλλιώς να επιδεικνύεις στα εσωκομματικά σου μια πρώτη θέση και αλλιώς μια τρίτη... Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ/Ελιά χρειάζεται μαχητικά στελέχη για να προλάβει πριν γίνει κι αυτό ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα της Δεξιάς...

Ακολούθησε ένα μπαράζ ανακοινώσεων από πλευράς ΠΑΣΠ
Μένουμε στα εξής:

1) Επίθεση στην ΑΡ.ΕΝ. Είναι πέρα για πέρα αντιληπτό ότι η πραγματική νικήτρια των εκλογών ήταν η Αριστερή Ενότητα που κατέλαβε 3 έδρες ως πρωτοεμφανιζόμενο σχήμα. Είναι πέρα για πέρα αντιληπτό ότι το προφίλ της ΠΑΣΠ ως η εναλλακτική της ΔΑΠ στον δικομματισμό τύπου 1996 που επικρατούσε ακόμα στην σχολή μας, τσαλακώνεται. Είναι εν πάση περιπτώσει αντιληπτό ότι οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης θα επιτεθούν με κάθε τρόπο στην Αριστερά, είτε μέσω πρετεντεροειδών είτε μέσω “ανεξάρτητων” παρατάξεων στα πανεπιστήμια. 

Κάπου εδώ σταματάνε οι δικαιολογίες και αρχίζει η παράνοια. Η ΑΡ.ΕΝ. στήριξε ακριβώς όπως και όλες οι άλλες δυνάμεις την πρόταση που κατατέθηκε, με την εξής διαφορά: Δεν είχε δικαίωμα ψήφου-κάτι που συνιστά κατόρθωμα της ΠΑΣΠ. Είτε προτείναμε τα μέλη της ΠΑΣΠ για τιμωρία να εκτελεστούν στην πλατεία, είτε προτείναμε να διοριστούν ευρωβουλευτές για ανταμοιβή, δεν θα είχε καμία σημασία. Δεν επιτίθενται στην απόφαση που πάρθηκε, επιτίθενται στην ΑΡ.ΕΝ.

2) Κατηγορούν τις αριστερές παρατάξεις ότι με την πράξη τους στήριξαν την ΔΑΠ. Ο παραβάτης ενός νόμου κατηγορεί όποιον τον βάζει στη θέση του με το πρόσχημα ότι θα ευνοηθεί κάποιος άλλος. Το είπαμε και παραπάνω, νόμος είναι το δίκαιο του ΠΑΣΠίτη. Εάν η εφαρμογή του ευνοεί κάποιον που δεν θέλει η ΠΑΣΠ, τότε δεν πρέπει να εφαρμοστεί, τελεία και παύλα. Ωστόσο δεν καταλαβαίνουμε που εμπλέκεται η Αριστερά. Είναι θεμιτό στο μυαλό κάποιων ανθρώπων ΠΑΣΠ και ΔΑΠ να αποτελούν δύο δυνάμεις αντικρουόμενες, πράγματι αυτό πιστεύει ένα μικρό ποσοστό της κοινωνίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο και με την Αριστερά. Δεν σας θεωρούμε διαφορετικούς, είστε ίδιοι και απαράλλαχτοι. Είστε αυτοί που δεν πατάτε στις συνελεύσεις. Είστε αυτοί που αντί να βρίσκεστε εκεί που ο σύλλογος σας χρειάζεται, κάνετε εκδρομές. Είστε αυτοί που κάνουν “πολιτική” με σημειώσεις και μπουκάλια. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Η μεν ΔΑΠ είναι η σπουδάζουσα της ΟΝΝΕΔ, της νεολαίας της ΝΔ, η δε ΠΑΣΠ είναι η σπουδάζουσα του ΠΑΣΟΚ με μερικά από τα κορυφαία μέλη της ΠΑΣΠ Πολιτικού να συμμετέχουν στις εκλογές για συνέδρους ΠΑΣΟΚ το 2013. Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος διεκδικούν την πρωτιά για καθαρά εσωτερικούς λόγους. Το είπε άλλωστε το ΠΑΣΟΚ/Ελιά, διδάσκοντας ήθος, αν δεν μας ψηφίσετε θα γίνουμε Ουκρανία.

3) Το αποκορύφωμα όλων, ακόμα και αν η ΠΑΣΠ δεν έχανε εκείνες τις 28 ψήφους, το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο σε ότι αφορά στην κατανομή εδρών. Με λίγα λόγια, η καθημερινότητα της σχολής μας δεν θα άλλαζε ούτε στο ελάχιστο. Γιατί τότε σπαράζουν και οδύρονται? Διότι είναι αλλιώς να επιδεικνύεις στα εσωκομματικά σου μια πρώτη θέση και αλλιώς μια τρίτη... 

Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ/Ελιά χρειάζεται μαχητικά στελέχη για να προλάβει πριν γίνει κι αυτό ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα της Δεξιάς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: