Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ Η ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΕ / Με την πρόθυμη υποστήριξη Σαμαρά, Βενιζέλου, Μανιάτη

Ένα διαρθρωμένο σχέδιο επιβολής των ΓΤΟ σε επίπεδο ΕΕ, καταγγέλλουν πως υπάρχει οι Οικολόγοι Πράσινοι, αφού εκτός από την ελληνική Προεδρία της ΕΕ, προχθές τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν ομόφωνα στη σύνοδο των μόνιμων αντιπροσώπων των 28 κρατών μελών της ΕΕ.

Πριν μια βδομάδα οι Οικολόγοι Πράσινοι κατήγγειλαν ως «απαράδεκτη» την πρόταση της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ προς τα κράτη μέλη, με την οποία προβλέπεται να τους δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία να...
περιορίζουν ή να απαγορεύουν την καλλιέργεια, στο σύνολο ή σε τμήμα της επικράτειάς τους, των καλλιεργειών Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) που έχουν εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και αυτό γιατί αποτελεί ουσιαστικά ένα πράσινο φως στην επιβολή των μεταλλαγμένων, καθώς ένας κράτος μέλος θα έχει πολύ μικρότερη διαπραγματευτική ισχύ από ολόκληρη την ΕΕ.

Η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία είναι στις 12 Ιουνίου, όταν το Συμβούλιο των Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ θα εξετάσει αυτή την πρόταση. Ωστόσο, φαίνεται ότι η αντιδημοκρατική διαδικασία λήψης της απόφασης μάλλον έχει ολοκληρωθεί και τα υπόλοιπα μπορούν να ενταχθούν σε ένα παιχνίδι προπαγανδιστικού εμπαιγμού.

Μια ουσιαστικά δημοκρατική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο όμως έχει παραγκωνιστεί προκλητικά, καθώς προβλέπεται ότι θα συζητήσει σχετικά ίσως και στο τέλος του έτους! Εκεί οι Πράσινοι θα δώσουν μια σκληρή μάχη, αλλά φαίνεται ότι το παιχνίδι στήθηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να μην υπάρξει κάποιο «ατύχημα»! Άλλωστε, με την αύξηση της εκπροσώπησης των ευρωφοβικών και φασιστικών κομμάτων, αυξάνονται οι υποστηρικτές των μεταλλαγμένων, αρκεί να έχουν την εθνική έγκριση!



Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι στην προηγούμενη περίοδο είχαμε συνεισφέρει πεισματικά στην αντίσταση των Πράσινων και άλλων ευρωβουλευτών στις μεθοδεύσεις της Επιτροπής να επιβάλει αντιδημοκρατικά την καλλιέργεια των ΓΤΟ. Χαρακτηριστική περίπτωση η προκλητικά υποστηρικτική προς το λόμπυ των μεταλλαγμένων επιλογή του Επίτροπου Υγείας κ. Dali, ο οποίος τελικά αναγκάστηκε σε παραίτηση. Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πιο σοβαρά, αφού η ελληνική Προεδρία δεν είναι σε θέση να ασκήσει ανεξάρτητη πολιτική, αλλά έχει εξαναγκαστεί σε μια εξευτελιστική υποστήριξη του λόμπυ των μεταλλαγμένων. Ωστόσο, η κινητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνούνται να δεχτούν να φάνε με το ζόρι μεταλλαγμένα, μπορεί και πάλι να κάνει τη διαφορά και να τους σταματήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: