Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Συνέλλαβαν τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Κούτρα

Ο αυταρχικός και ρατσιστικός κατήφορος των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης δεν έχει τέλος! Σήμερα στη 1:30μμ η αστυνομία συνέλαβε τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με την "Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή" Γιάννη Κούτρα. Το έγκλημά του ήταν ότι σταμάτησε όταν είδε αστυνομικούς να ελέγχουν με εξευτελιστικό τρόπο μετανάστες επαίτες και ζήτησε να μάθει το λόγο για τον...
οποίο γινόταν αυτό. Αυτοί του απάντησαν «δημοκρατικότατα» ότι αν δεν φύγει θα τον συλλάβουν για εξύβριση και απείθεια. Ήδη τον έχουν μεταφέρει στο ΑΤ Λευκού Πύργου όπου έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων της πόλης σε ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας.

Το περιστατικό φανερώνει για άλλη μια φορά πώς μεταφράζεται στην πράξη η ασυδοσία που έχει δώσει στην αστυνομία το δόγμα "νόμος και τάξη" του Δένδια και συνολικά της άθλιας κυβέρνησης των Μπαλτάκων. Όχι μόνο μεταχειρίζονται τους μετανάστες και τους κοινωνικά αποκλεισμένους σαν σκουπίδια, αλλά προσπαθούν και να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί κάθε αγωνιστή που τολμά να ζητήσει το λόγο όταν βλέπει ρατσιστικές συμπεριφορές. Ταυτόχρονα, μ' αυτήν την ενέργεια προσπαθούν να φιμώσουν τη δημοτική κίνηση "Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή", η οποία έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι σήμερα στις 7μμ θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση μαζί με την περιφερειακή κίνηση "Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία - αντικαπιταλιστική αριστερά" και στην οποία ένας από τους κεντρικούς ομιλητές είναι ο Γιάννης Κούτρας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι συλλήψεις και οι αστυνομικές αυθαιρεσίες δεν πρόκειται να λυγίσουν τον κόσμο του κινήματος και του αγώνα που αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή, χωρίς Μνημόνια, φτώχεια και ρατσισμό. Η δημοτική κίνηση "Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή" δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, για τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Κι αν στην Αστυνομία έχουν φτάσει να δίνουν 50% στους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να συλλαμβάνουν ακόμα και υποψήφιους δημάρχους της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, να είναι σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Θεσσαλονίκης δεν τρομοκρατούνται. Συνεχίζουμε τον αγώνα για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, ήρθε η ώρα να κάνουμε ανταρσία!


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, 13/5/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: