Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ (ως κυβέρνηση) καταργεί τις πανελλήνιες, με ελεύθερη πρόσβαση στα ιδρύματα !

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά προχωρά σε προγραμματικές δηλώσεις με την προοπτική μια κυβέρνηση της Αριστεράς ξεκινώντας από τις πανελλήνιες εξετάσεις. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο τομέας παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι θα καταργήσει το νόμο Αρβανιτόπουλου, περί "Νέο λύκειο", αλλά και τις πανελλήνιες επιτρέποντας ουσιαστικά την ελεύθερη πρόσβαση στην...
τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οποία αξιολόγηση θα γίνεται εντός των ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μια "αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς": 

-Θα καταργήσει το νόμο περί «νέου λυκείου» και θα αποδεσμεύσει άμεσα τις εξετάσεις για την απόκτηση του απολυτηρίου Λυκείου από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 
Παράλληλα θα επανεξετάσει το ατελείωτο πλέγμα εξετάσεων και θα το αντικαταστήσει με ένα διαρκή πολύπλευρο έλεγχο των γνώσεων των μαθητών που δεν θα διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία και κυρίως δεν θα δημιουργεί στους μαθητές και στις μαθήτριες το αίσθημα της απόρριψης και της αποτυχίας. 

-Θα ξεκινήσει ένα ουσιαστικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, τους εκπαιδευόμενους, όλη την ελληνική κοινωνία για την ανασυγκρότηση της δημόσιας παιδείας που επιβάλλεται.

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν ξεκάθαρο στόχο να διασφαλίσει το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση σε ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο, δημόσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα, γι' αυτό προτείνει: 
-12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους και 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. 

-Ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης και μεταλυκειακή δημόσια τεχνολογική εκπαίδευση, 

-Ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

-Ενιαίο χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας 

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας για την καθιέρωση τράπεζας θεμάτων: "Η ηγεσία του Υπ Παιδείας έχει κάνει τις πολιτικές της επιλογές διαθέτει 1.570.000 ευρώ για τη δημιουργία της τράπεζας θεμάτων, ενώ με το ίδιο ποσό θα μπορούσε να προσλάβει πάνω από 1.000 αναπληρωτές, με τους οποίους θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σημαντικό μέρος των εκπαιδευτικών κενών των σχολείων. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: