Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

«Στη χώρα που οι συνεργάτες των Ναζί... δεν έχασαν τον πόλεμο» ! / (ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. – Ι I *τελευταίο)

 του Γιώργου Ν. Ουρσουζίδη

Η ενημέρωση για την ιστορική πραγματικότητα της διαχρονικής σχέσης του καπιταλισμού με το φασισμό και το ναζισμό, αποτελεί το «χρέος» - την οφειλόμενη ενέργεια. Το ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.», σε δημοσιογραφική έρευνα των Λ. Βατικιώτη, Α. Φωτιάδη και Μ. Τσώμου, τεκμηριώνει  τα γεγονότα καταθέτοντας αυτό που όλοι αντιλαμβανόμαστε, ότι έχει συμβεί:

 Ενώ στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες οι συνεργάτες των ναζί τιμωρούνται, στην... Ελλάδα επιβραβεύονται, ακόμη και με το σχέδιο Μάρσαλ. Τα μεγάλα ποσά του σχεδίου είναι για λίγες επιχειρήσεις, που στη κατοχή δούλεψαν για τον κατακτητή, παράδειγμα τα «υφαντουργεία Λαναρά». Όταν και αυτά τα χρήματα στερεύουν, οι παλιοί χίτες και οι ταγματασφαλίτες καλούνται και πάλι στην εξουσία.

Η χούντα αποτελεί τον γάμο, μεταξύ των ταγματασφαλιτών συνεργατών των ναζί και το μετεμφυλιακό κράτος και παρακράτος.

Στις αρχές του 2013 απόγονοι των δοσίλογων της κατοχής, νοσταλγοί της χούντας και νεοναζιστές βουλευτές, αποχαιρετούν ένα δικό τους άνθρωπο, τον τελευταίο έγκλειστο πραξικοπηματία Νικόλαο Ντερτιλή, πριν κλείσει ατή η μαύρη σελίδα οι τελευταίοι χουντικοί έχουν φροντίσει να «σπείρουν τα άνθη του κακού» στο πολιτικό σκηνικό.

 ●Μέσα από τη φυλακή ο δικτάτορας Παπαδόπουλος ιδρύει την Εθνικήν Πολιτικήν Ένωση Νέων: «Έλληνες πολίτες ενταχθείτε εις τας γραμμάς της Ε.Π.Ε.Ν. με ζήλον, με αποφασιστικότητα και με την Εθνικήν εκείνην έξαρσην, που πάντοτε προκαλούν εις την ψυχήν της  φυλήν μας  αι κρίσιμαι περιστάσεις», δίνει την εντολή στον Μάκη Βορίδη και στο Νίκο Μιχαλολιάκο, δύο πολιτικούς τους οποίους συναντάμε μετά από μερικές δεκαετίες.

Η φαινομενική ευημερία της δεκαετίας του ’80 και του ’90 δεν αφήνει την ευκαιρία στους νοσταλγούς της χούντας να παίξουν το ρόλο που ονειρεύονται, όταν όμως το «πάρτι» του λεγόμενου «εκσυγχρονισμού» διακόπτεται με κρότο και λυγμό, και όταν η κρίση κτυπά την Ελλάδα, οι συνθήκες αλλάζουν.

Λοβέρδος: «Νομίζω, ότι μετά τη μεταπολίτευση είναι το μόνο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά η Χρυσή Αυγή.  Το λέω αυτό, επειδή είμαι Χρυσή Αυγή;»

Ταρίκ Αλί: «Το μέγεθος της κρίσης, η πτώση των εισοδημάτων η επιβολή από την Τρόικα, συνθηκών που δεν θα ήταν ανεκτές, σε οποιαδήποτε χώρα σε αυτή την έκταση, δημιούργησε μια αντίδραση. Και η κυβέρνηση πανικοβλήθηκε. Στοιχεία του κράτους ενίσχυσαν την Χ.Α. να γίνει πιο ενεργή. Τι είναι η Χρυσή Αυγή ; Μια καθαρά φασιστική οργάνωση.»

·       Αυτοί που παίρνουν τις πολιτικές αποφάσεις, είναι διευθετημένοι να παίξουν με το φασισμό.

Εκτίμηση εκλογικής επιρροής Χρυσής Αυγής

1)    Κυβέρνηση Παπαδήμου       11/2011               1,5  %

2)    Μνημόνιο ΙΙ                          02/2012               3,5  %

3)    Εκλογές Μαΐου                     05/2012               7,0  %

4)    Εκλογές Ιουνίου                    06/2012               6,9  %

5)    Μνημόνιο ΙΙΙ                         11/2012             12,0  %          

Τρεις δεκαετίες μετά, τα «τέκνα» του Παπαδόπουλου θα βρεθούν στο Ελληνικό κοινοβούλιο, ο Βορίδης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και ο Μιχαλολιάκος, αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

●  Οι νεοναζιστές εμφανίζονται σαν αντισυστημικό κόμμα, που μάχεται για τους φτωχούς και τους αδικημένους, στην πραγματικότητα λειτουργούν σαν το στρατιωτικό σκέλος του νεοφιλελευθερισμού.

Οι βουλευτές της Χ.Α., στηρίζουν το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, προς στιγμήν μάλιστα συζητούν ακόμα και την πώληση Ελληνικών νησιών, Παναγιώταρος (59΄,05΄΄) υπερψηφίζει στη βουλή τη σχετική τροπολογία.

◘  Για να σπάσει τις συλλογικές συμβάσεις, όπως ακριβώς ζητά και η Τρόικα και να ρίξει το βασικό μισθό, στήνει γραφεία «εύρεσης εργασίας» μόνο για Έλληνες, σε συνθήκες που θυμίζουν δουλεμπόριο.

◘  Στηρίζει το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης, προσφέροντας εκατομμύρια στους μεγάλους καναλάρχες.

◘  Βρίσκεται στο πλευρό ξένων πολυεθνικών, όπως η ELDORADO GOLD,που κατηγορείται για καταστροφή του περιβάλλοντος (εξόρυξη χρυσού).

  Το αγαπημένο τους θέμα όμως, είναι πάντα η στήριξη των εφοπλιστών, μέσα σε λίγους μήνες η Χ.Α. καταθέτει στη βουλή 140 ερωτήσεις υπέρ των συμφερόντων Ελλήνων εφοπλιστών, εισηγείται μάλιστα ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα χρέη ποδοσφαιρικών ομάδων που ελέγχονται από αυτούς.

  Τα «τάγματα εφόδου» της, κτυπούν ναυτεργάτες στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Αλαφούζος: «Τη δεκαετία του ΄80 είχαμε την ισχυρότερη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Τα συνδικάτα και το κομουνιστικό κόμμα έπαιξαν πάρα πολύ αρνητικό ρόλο από την άποψη αυτή. Ουσιαστικά η ζώνη καταστράφηκε.»

Λαγός : « Η ζώνη θα κινηθεί, τα καράβια θα ξαναέρθουν πίσω και οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, οι οποίοι καπηλεύονται τόσα χρόνια αυτή την κατάσταση θα εξαφανιστούν από δω πέρα μέσα ».

Η Χρυσή Αυγή στηρίχθηκε από τα Μ.Μ.Ε., είναι γνωστά και τα μέσα και οι δημοσιογράφοι, όπως επίσης είναι γνωστοί και ανάξιοι λόγου, και τα «μέσα» και οι «δημοσιογράφοι»!

Προκειμένου να «νομιμοποιήσουν» την παρουσία των νεοναζιστών, τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης τη συγκρίνουν με τη  μετριοπαθή αριστερά, μέσω της θεωρίας των «δύο άκρων», και στο τέλος ευχαριστούν του ναζιστές, επειδή «έδειξαν» - όπως λένε -  το βίαιο πρόσωπο της αριστεράς.

Για ακόμη μια φορά ο ναζισμός  δεν κάνει αισθητή την παρουσία του σε ένα υγιές πολίτικό σύστημα, αλλά σε μια παρωδία δημοκρατίας , μετά την εφαρμογή του μνημονίου, οι αποφάσεις λαμβάνονται από το κοινοβούλιο, αλλά με  πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Οι διαδηλώσεις απαγορεύονται, όταν επισκέπτονται τη χώρα οι Γερμανοί αξιωματούχοι, οι απεργίες κρίνονται παράνομες και απεργοί επιτάσσονται.

Μετά τη δολοφονία του Π. Φύσα και τις τεράστιες κινητοποιήσεις, το πολιτικό κατεστημένο αναγκάζεται να βάλει ένα φραγμό στη Χ.Α., η ιστορία όμως έχει δείξει , ότι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο !

(1,06΄) «Και ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Χ.Α., τα κόμματα του πολιτικού κέντρου υιοθετούσαν την ατζέντα της, υιοθετούσαν την εικόνα του κτήνους. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. αναζητούσαν ένα είδος αποδιοπομπαίους τράγους, οι υπουργοί , όπως ο σοσιαλιστής Μ. Χρυσοχοΐδης, έστηναν τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών».

(1,06΄) Σαμαράς: « Ολοκληρωτικά πλέον θα απομακρυνθούν από αυτόν εδώ τον τόπο οι λαθρομετανάστες, που έχουν γίνει τύραννοι της κοινωνίας»

(1,07΄) Επί υπουργίας Λοβέρδου, διαπομπεύονται  οι οροθετικοί και άλλες κοινωνικές ομάδες, για λίγες ψήφους, πριν από τις εκλογές.

(1,08΄) Άδωνις Γεωργιάδης: « Υπάρχει η Ελλάδα του χάους, υπάρχει η Ελλάδα του χάους, της πλουτοκρατίας, της αμαρτίας, του ΣΥΡΙΖΑ και όλων αυτών των ανόητων, υπάρχει όμως κα η Ελλάδα που αντιστέκεται..», ένας Άδωνις όπως δεν τον έχετε ξαναδεί ή μάλλον όπως δεν θα θέλατε να ξαναδείτε υπουργό !

  (1.12΄) ΛΑΟΣ : «Η Ελλάδα ανήκει στους καθαρούς Έλληνες» !

( 1,14΄) Η Ε.Ε. πιέζει για ένα μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό της Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, όπου όλοι χωράνε!

Ταρίκ Αλί : «Αν η Χρυσή Αυγή ήταν ένα κομμάτι του κυβερνητικού συνασπισμού, η Ε.Ε. θα το δεχόταν! Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο αδίστακτα είναι τα ηγετικά στοιχεία της Ε.Ε. Όπως το ίδιο έκανε για τους απογόνους του Μουσολίνι με τον Τζιανφράγκο Φίνι, στην Ιταλία και πρόσφατα με τους εθνικοσοσιαλιστές στην Ουκρανία, οι οποίοι φιλούν το χέρι των Ευρωπαίων που τους άνοιξαν τον δρόμο στην εξουσία.»

Δόγμα : «Απαξίωση του κόστους εργασίας και συγκέντρωση κεφαλαίων».

Αν για παράδειγμα το μεγάλο Γερμανικό κεφάλαιο, είχε να επιλέξει, μεταξύ του  Ευρώ ή της Βέρμαχτ, θα επιλέξει το Ευρώ, γιατί έτσι δεν χρειάζεται να κατακτήσει την Ελλάδα, ενώ η Βέρμαχτ πρέπει να το κάνει.

Καταλήγοντας ο Άρης Χατζηστεφάνου και οι συνεργάτες του, καταθέτουν το συμπέρασμα τους με λίγα λόγια, απόλυτα ενθαρρυντικά και ελπιδοφόρα για το μέλλον της ανθρωπότητας:  «Όσο δυνατά στηρίγματα και αν έχει ο Φασισμός στην ιστορία του, έχει χάσει όλες τις μάχες»!

Αντί  επιλόγου

Η υποψία, η  πιθανότητα, ότι το σύστημα υπηρετεί πριν απ΄όλα την ασφάλεια του και την επιβίωσή του με κάθε τίμημα – μεταβάλλεται σε πεποίθηση μέσα από το ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου.

      Τα κοινά συμφέροντα μεταξύ των ντόπιων μεγαλοεπιχειρηματιών και πολιτικών, με τα αντίστοιχα του διεθνούς καπιταλιστικού πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, ορίζονται στη βάση μιας αδιαμφισβήτητης σχέσης, αυτής του εθελόδουλου καταχραστή και του αφέντη – δυνάστη.  Η σχέση αυτή παραμένει σταθερή και δεν κινδυνεύει από μεμονωμένους πολίτες που  «ανεβαίνουν» οικονομικά,  αυτοί ή θα ενσωματωθούν στο σύστημα ή θα αποκεφαλιστούν, υπάρχει σαφές όριο στην ανέλιξή τους και το «σύστημα» δεν επιτρέπει παρεκκλίσεις!

      Τον μεγάλο κίνδυνο για το σύστημα, αποτελεί η μαζική λαϊκή αγανάκτηση σε περιόδους οικονομικής κρίσης, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος συνολικής ανατροπής, όταν σηκώνουν ανάστημα οι απεγνωσμένοι που δεν έχουν πλέον να χάσουν τίποτα!

      Την πρώτη άμυνα του συστήματος, αποτελεί η προπαγάνδα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης - κυρίως τα ιδιωτικά ή «καθεστωτικά» - όπως πλέον είναι γνωστά. Στην Ελλάδα παρέλασαν όλοι οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί του δικομματικού συστήματος που κατέστρεψε συθέμελα τη χώρα, υπερασπίστηκαν την επιβίωσή τους με άθλια επιχειρήματα του τύπου «μαζί τα φάγαμε», σπέρνοντας ασύμμετρες ενοχές στους πολίτες. Ξαφνικά αυτοί που διαχειρίστηκαν ή ανέχθηκαν την καταλήστευση και τη διασπάθιση του πλούτου και του μόχθου των πολιτών αυτής της χώρας, εμφανίζονται ξανά σαν εγγυητές των συμφερόντων ενός λαού που κυριολεκτικά τους έχει «φτύσει»!

      Η εφεδρεία του συστήματος - η Χρυσή Αυγή - ενεργοποιείται, τα «καθεστωτικά» μέσα τη σιγοντάρουν, στην αρχή την εμφανίζουν στα «χαμηλά», σταδιακά την ανεβάζουν, την παρουσιάζουν σαν αντισυστημικό κόμμα που νοιάζεται για τους φτωχούς και τους αδύναμους, προβάλλοντας τα «συσσίτια» και τα γραφεία «εύρεσης εργασίας» - πάντα για τους «καθαρούς Έλληνες» - η επιρροή της αγγίζει διψήφια νούμερα, στην ώρα του μπαίνει και το ψευδοδίλλημα της θεωρίας  των «δύο άκρων», χωρίς ντροπή σκυλεύουν πάνω στους αγωνιστές που θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Έρχεται όμως η ώρα τους, τα δύο κόμματα που διέσυραν τη χώρα και διέλυσαν κάθε δημοκρατικό θεσμό θα εισπράξουν μαζί, όσο και το παράσπορό τους η Χρυσή Αυγή !


Βέροια 1/5/2014                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια: