Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

VIDEO: Θ. Αγαπητός: δηλώσεις ενάντια στη φασιστική βία στην Ουκρανία



Δήλωση του Θανάση Αγαπητού υποψηφίου περιφερειάρχη της Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα πλαίσια της συμμετοχής στο κάλεσμα συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό και...
διαμαρτυρίας για τη φασιστική βία την Τρίτη 6 Μάη στο ουκρανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
Συμπαράσταση στον Ουκρανικό λαό. 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη (Κουντουριώτη 2) την Τρίτη 6 Μάη στις 7μμ.

Ο εμπρησμός του κτιρίου των συνδικάτων στην Οδησσό και η στυγνή δολοφονία 38 διαδηλωτών από τις δυνάμεις καταστολής της ουκρανικής κυβέρνησης και τους φασίστες του "δεξιού τομέα" σπρώχνει την πολύπαθη αυτή χώρα πιο βαθιά στον εμφύλιο πόλεμο.

Η ΕΕ και οι Αμερικάνοι (που πλασάρονται από τον Σαμαρά σαν λιμάνι σταθερότητας), επέβαλλαν πραξικοπηματικά στο λαό της Ουκρανίας την φασιστική κυβέρνηση των τραπεζιτών και του ΔΝΤ, καπηλευόμενοι τη δίκαια εξέγερση του ενάντια στο προηγούμενο διεφθαρμένο καθεστώς, με στόχο να διευρύνουν την επιρροή τους και τα πεδία των επενδύσεών τους. Επιχειρείται μια τεράστια αντιδραστική αναδιάρθρωση και επίθεση στα εργατικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα (η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης ήταν η υπαγωγή στο ΔΝΤ) και τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Η φασιστική αυτή κυβέρνηση με στρατό, αστυνομία, αλλά κυρίως με ένοπλα φασιστικά τάγματα εφόδου, αιματοκυλά τον ουκρανικό λαό που αντιστέκεται.

Καμιά αυταπάτη ότι τη λύση μπορεί να δώσει η «ανάθεση» της σωτηρίας της εργατικής τάξης και του λαού της Ουκρανίας σε μια άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, σαν την Ρωσία του Πούτιν, που με τη σειρά της θα χρησιμοποιήσει τη λαϊκή εξέγερση για την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων.

Μόνο η διεθνιστική ενότητα των εργατών ενάντια στη φασιστική κυβέρνηση, τους ολιγάρχες και τους κάθε είδους "προστάτες" μπορεί να αποτρέψει τον εμφύλιο πόλεμο, να προστατέψει τις εργατικές κατακτήσεις και τα δημοκρατικά δικαιώματα, να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια των λαών.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΜΕΣΗ Η ΕΜΜΕΣΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ -- ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΕ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: