Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΘΑΝ. ΑΓΑΠΗΤΟΣ: Όλοι στην εργατική Πρωτομαγιά, μέρα αγώνα ενάντια κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και κεφάλαιο Καμάρα, 9.30πμ

Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά καλεί στο ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην Καμάρα στις 9.30 πμ για να ακολουθήσει μια ενωτική πορεία των εργαζομένων.
Η φετινή Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα, αντίστασης και ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, της εργοδοτικής τρομοκρατίας και ασυδοσίας. Για να ηττηθεί και να ανατραπεί η πολιτική που...
ρημάζει τις ζωές των εργαζομένων.

Είναι ταυτόχρονα μέρα μνήμης και έμπνευσης από τους εργατικούς αγώνες που έδωσαν κατακτήσεις, αξιοπρέπεια και ελπίδα για τον κόσμο της δουλειάς. Ξεχωριστή τιμή πρέπει στους 200 κομμουνιστές που εκτέλεσαν στην Καισαριανή οι ναζί κατακτητές πριν 70 χρόνια την Πρωτομαγιά του 1944, σαν εκδίκηση για τον ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση της χώρας από τους φασίστες εισβολείς. Αυτούς που έχουν σαν πρότυπο και παράδειγμα η Χρυσή Αυγή και οι διάφοροι εθνικιστές και φασίστες. Η θυσία αυτή θα θυμίζει πάντα τον εγκληματικό ρόλο του φασισμού και ότι ο αντικομμουνισμός είναι σημαία των εχθρών του λαού, της ελευθερίας και του δικαιωμάτων του.

Σήμερα είναι πιο αναγκαίο όσο ποτέ έναν εργατικό κίνημα που τολμήσει να οργανώσει σε συνδικάτα δημοκρατικά, διεκδικητικά και μαχητικά τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Θα συγκρουστεί με τα θεμέλια της αντιλαϊκής πολιτικής, την πληρωμή του χρέους και την ένταξη σε ΕΕ και ευρώ. Θα είναι ανεξάρτητο από ιδέες τις εργοδοσίας, τον ευρωπαϊσμό, τον ανταγωνισμό, την ιδιωτικοποίηση και θα μάχεται ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Σε αυτή την πορεία έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη μάχη ενάντια στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας και το Μνημόνιο που ετοιμάζουν κυβέρνηση και Τρόικα.

Αυτή την κατεύθυνση εκφράζει και στηρίζει η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς.


Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: