Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- Διαμαρτυρία δημάρχων την Δευτέρα

Αγωνιστικό κάλεσμα για μαζική συμμετοχή όλων των αιρετών της Κεντρικής Μακεδονίας στη διαμαρτυρία που διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κ. Μ., τη Δευτέρα στη 1 μ.μ. στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τη συνεδρίαση της Παρασκευής.
Η κινητοποίηση διοργανώνεται μετά τις αποφάσεις για δυναμικές αντιδράσεις του συνεδρίου...
της ΚΕΔΕ και στο πλαίσιο της θα ενημερωθεί ο Υπουργός κ. Θ. Καράογλου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα όλα τα κοινωνικο-προνοιακά προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και για αιτήματα της ΠΕΔΚΜ.
Στη διαμαρτυρία της Δευτέρας έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι Δήμαρχοι, οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και εργαζόμενοι και ωφελούμενοι από τα δεκάδες προγράμματα, που ενώ ανακουφίζουν χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα, κινδυνεύουν σήμερα με κατάργηση και αφανισμό.
Στην ίδια συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία ακυρώνεται η προκήρυξη του προγράμματος Οικογενειακής Εναρμόνησης- Βρεφικοί, παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ- ΜΕΑ, συνολικού προϋπολογισμού 145 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με ματαίωση η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του προγράμματος με το οποίο καλύπτονται περίπου 60.000 θέσεις σε δομές των Δήμων.
Με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ ζητά να αποκατασταθεί η νομιμότητα, να επιστρέψει το πρόγραμμα στην αρχική προκήρυξή του, σε ότι αφορά την κατανομή των πόρων σε όλες τις περιοχές της χώρας αλλά και το ύψος της αποζημίωσης.
«Δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Είχαμε προειδοποιήσει αυτούς που νόμιζαν ότι μπορούν να κατευθύνουν πόρους ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, ότι αυτά δεν περνούν! Είχαμε επισημάνει εγκαίρως ότι υπάρχει τρομερός κίνδυνος, λόγω της αλλοίωσης των όρων προγράμματος αυτό να ακυρωθεί. Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας δε μας άκουσε. Τώρα οι κύριοι αυτοί τρέχουν πίσω από τα λάθη τους, ενώ έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα την χώρα. Εμείς ζητούμε να αποκατασταθεί η νομιμότητα μετά από αυτόν τον κόλαφο που επεφύλαξε η Δικαιοσύνη στις αυθαιρεσίες του κ. Βρούτση», τόνισε ο κ. Δανιηλίδης.
Αναλυτική συζήτηση έγινε και για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, που βαίνουν από το κακό στο χειρότερο αλλά και για τον ελλιπή κατά την εκτίμηση του οργάνου, τρόπο αντίδρασης της ΚΕΔΕ απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται οι Δήμοι και οι λειτουργοί τους.
Τέλος, το ΔΣ ενέκρινε πρόταση σύμφωνα με την οποία θα δημιουργηθούν Τοπικές Επιτροπές της ΠΕΔΚΜ στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: