Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Τσίπρας: Το πρόβλημα του ελληνικού δημοσίου δεν είναι ποσοτικό αλλά ποιοτικό

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ GUARDIAN

Το πρόβλημα του ελληνικού δημόσιου τομέα δεν είναι ποσοτικό, αλλά ποιοτικό, υποστηρίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ισχυριζόμενος ότι το μέγεθος του δημοσίου βρίσκεται στο μέσο όρο της Ευρώπης

Ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον Guardian αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει, απαριθμώντας έναν αριθμό από δογματικά...
νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν αποτύχει.
«Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για την αλλαγή και δεν θέλουμε μόνο να σταματήσουμε την καταστροφή και την κακή συνταγή, το λάθος φάρκακο, αλλά να αλλάξουμε την Ελλάδα, καθώς όλες οι θετικές διαρθρωτικές αλλαγές μόνο από εμάς μπορούν να γίνουν» προσθέτει.

Αναφερόμενος στις εκλογές του Ιουνίου ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «χάσαμε οριακά τη μάχη, αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο» .

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Τσίπρας προβλέπει νεό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, το οποίο χαρακτηρίζει αναπόφευκτο, εκτιμώντας ότι θα συμβεί μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

«Η Ελλάδα είναι μοναδική περίπτωση. Ακόμη και μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της , αυτό συνέχισε να αυξάνεται επιεδή τα μέτρα ήταν αυτοκαταστροφικά και καταδικασμένα να επιδεινώνουν το σπιραλ θανάτου, στο οποίο βρίσκεται η χώρα.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η συνηθέστερη κριτική που δέχεται ο κ. Τσίπρας είναι ότι επενδύει στην καταστροφή. Λένε, οι επικριτές του, ότι πρόκειται για έναν δημογωγό με σχολική γνώση των οικονομικών θεμάτων κια των περίπλοκων λειτουργιών του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Για τον κ. Σαμαρά και τους εταίρους του, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο ανεύθυνος αλλά και επικίνδυνος. Ο εναγγαλισμός του κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και η επίμονη άρνηση να αποδεχθεί ιδιωρτικοποιήσεις δημοσίων αγαθών - με τον Τσίπρα συχνά να συγκρίνεται στο σημείο αυτό με τον Ανδρέα Παπανδρέου - είναι, υποστηρίζουν οι επικριτές του, καταστροφικά για μια χώρα εξαρτημένη απολύτως από τους διεθνείς πιστωτές, η οποία προσπαθεί να ξαναγεμίσει τα σχεδόν άδεια δημόσια ταμεία.

Όμως ο κ. Τσίπρας επιμένει στα επιχερήματα του ότι το πρόβλημα του δημοσίου τομέα δεν είναι ποσοτικό, αλλά ποιοτικό ισχυριζόμενος ότι το μέγεθος του ελληνικού δημοσίου βρίσκεται στο μέσο όρο της Ευρώπης.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: