Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΗΜΑΘΙΑ- Ανοιχτή επιστολή στους Βουλευτές από τους υπαλλήλους ΟΤΑ

Ανοιχτή επιστολή προς τους τέσσερις βουλευτές της Ημαθίας έστειλε το Σωματείο υπαλλήλων των ΟΤΑ με την οποία τους θέτει προ των ευθυνών τους σχετικά με τις απολύσεις που επίκεινται στο χώρο.
Η επιστολή είναι η ακόλουθη:


ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κατά το τελευταίο διάστημα μετά από μία ακολουθία πράξεων της κυβέρνησης έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα δυσφορίας με τις προωθούμενες...
απολύσεις των υπαλλήλων που εμπίπτουν στην νομοθετική ρύθμιση που πέρασε η κυβέρνηση περί διαθεσιμότητας των υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ Δ.Ε. Διοικητικού, Διοικητικού-Οικονομικού και έχοντας υπόψη στο μυαλό μας, την κατασπάραξη πλέον των συνειδήσεων πολιτών, καλούμε  πολίτες και εργαζόμενους της Ημαθίας στην συγκέντρωση την Τετάρτη 19-12-2012 στην πλατεία Δημαρχείου 11:00 πμ.
Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν γίνει με δικτατορικό τρόπο διαγραφές των υπαλλήλων από την λίστα της απογραφής, των οποίων οι υπηρεσίες δεν έχουν αποστείλει στοιχεία και αυτό ουσιαστικά οδηγεί στην απόλυση των συγκεκριμένων υπαλλήλων. Τα στοιχεία των υπαλλήλων αντλούνται από τη Βάση Δεδομένων της απογραφής και τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι Ι.Δ.Α.Χ. Δ.Ε. μετά την εξέταση των αριθμητικών φίλτρων, που περιλάμβανε ο νόμος, χωρίς ωστόσο να λαμβάνονται υπόψη τα ποιοτικά κριτήρια καθώς το υπουργείο δεν έχει στη διάθεση του τέτοια στοιχεία.
Η θέση του υπουργείου είναι υπέρ της κινητικότητας των ως άνω υπαλλήλων σε υπηρεσίες που έχουν ελλείψεις προσωπικού αλλά από την ανύπαρκτη ετοιμότητα που έχει δείξει και στο θέμα αυτό, φαίνεται ότι είναι απλά ένα πρόσχημα για την αποφυγή προβλημάτων και κινητοποιήσεων. Μετά από δηλώσεις του υπουργού οι πρώτες μετακινήσεις υπαλλήλων που εμπίπτουν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου επρόκειτο να πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και από πληροφορίες δεν έχει συσταθεί η επιτροπή επιλογής που αναφέρετε στον νόμο, η οποία είναι αρμόδια για την επιλογή των υπαλλήλων προς μετακίνηση. 

ΚΑΛΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ  ΝΟΜΟΥ  ΜΑΣ  ΝΑ  ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ  ΣΤΗΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΜΑΣ     ΚΑΙ  ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΕΠΑΝΩ  ΣΤΟ  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ  ΘΕΜΑ ΤΩΝ  ΑΠΟΛΥΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

(ο σιωπών δοκεί
συναινεί)

                  -Ο-                                                                           -Ο-

                     Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας

          Δαλιγκάρος Σωκράτης                                            Σαζακλίδης Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: