Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ για συμμετοχή εκπαιδευτικών στην απεργία της Τετάρτης


Όλοι στην απεργία Τετάρτη 19-12-2012

Όλοι στις κινητοποιήσεις-συγκεντρώσεις ενάντια στις απολύσεις

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί
Με την ψήφιση του Ν.4093/12 το Νοέμβρη, δρομολογήθηκαν οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Οι απολύσεις ξεκίνησαν με πρώτα θύματα τους υπαλλήλους στο δημόσιο τομέα που εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Το αρμόδιο , μάλιστα , υπουργείο Διοικητικής... Μεταρρύθμισης ,ολοκλήρωσε τη διαδικασία αυτών των πρώτων απολύσεων, έπειτα από τις αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζόμενων, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ένα φασιστικό έκτρωμα, χωρίς καν τη διαπιστωτική διαδικασία που το ίδιο προβλέπει, προφανώς για να δείξει τα δόντια του και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους!

Στέλνει έτσι χιλιάδες εργαζόμενους στον Καιάδα της διαθεσιμότητας για ένα χρόνο, με το 75% του μισθού και κατόπιν είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσει η οριστική και αμετάκλητη απόλυση.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

 

Ε.Ε. ,Δ.Ν.Τ. κι η υποτελής στα κελεύσματα των ξένων πατρώνων συγκυβέρνηση, έβαλε μπρος το σχέδιο της απόλυσης 150.000 υπαλλήλων ως το 2012.

Ν.Δ , ΠΑΣΟΚ και «απολύουσα αριστερά» της ΔΗ.ΜΑΡ, με πρωτοπόρο τον υπουργό του «αριστερού» άλλοθι, διοικητικής μεταρρύθμισης και απολύσεων, Μανιτάκη , ισοπεδώνουν το δημόσιο τομέα και τους εργαζόμενους. Σχεδιάζουν μπίζνες πάνω στο πτώμα οποιουδήποτε κοινωνικού αγαθού έχει απομείνει(παιδεία, υγεία, πρόνοια κλπ).

Η διαθεσιμότητα-απόλυση 2500 υπαλλήλων είναι η αρχή.

Η νέα χρονιά θα φέρει νέες «ρυθμίσεις» για την έξοδο 25.000 ακόμη , άμεσα από το δημόσιο!

Στο χώρο της εκπαίδευσης η «επιχείρηση» ξεκίνησε με διαπιστωτικές πράξεις για συναδέλφους κατά των οποίων εκκρεμούν ΕΔΕ ακόμη και για ασήμαντες αφορμές ή και για πράξεις που θα έπρεπε να δοθεί έπαινος(περίπτωση διευθυντή 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών)!

 

Η συνέχεια έχει ήδη προδιαγραφεί. Το κράτος μέσα απ’ τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις και συμπτύξεις που προωθεί , με την απειλούμενη αύξηση του ωραρίου, με το πογκρόμ συναδέλφων με προβλήματα υγείας που σχεδιάζει(βλέπε δημοσιεύματα στον τύπο) και κύρια με την «αξιολόγηση»,σκοπό έχει να δημιουργήσει επίπλαστες υπεραριθμίες , να κατασκευάσει «ανίκανους» προς εργασία και «πλεονάζοντες» για ν’ ανοίξει η λεωφόρος των αναγκαστικών μετακινήσεων και των απολύσεών μας.

 

Κανείς εκπαιδευτικός σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, δεν πρέπει να επαναπαύεται για τον απλούστατο λόγο πως κανείς μας δεν εξαιρείται από τη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων.

 

Συνάδελφοι

Στηρίξτε το δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στις απολύσεις.

Αγωνιστείτε για το δικαίωμα στην εργασία όλων των εργαζόμενων.

Όλοι στην απεργία της Τετάρτης 19-12// Όλοι στις συγκεντρώσεις κινητοποιήσεις

 

Μελιόπουλος Γιάννης

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Π.Ε Βέροιας Αλεξάνδρειας

Δεν υπάρχουν σχόλια: