Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Καταγγελία για την δράση της Αστυνομίας στην Καλλιθέα

Τη νύχτα αυτή η αστυνομία….

Ο μηχανισμός της βίας και της αστυνομικής αυθαιρεσίας έδρασε και στην Καλλιθέα. Μία μέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη, το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας οργάνωσε επιχείρηση προληπτικής τρομοκρατίας στα σχολεία. Αστυνομικοί επισκέφτηκαν τους Διευθυντές, προειδοποιώντας τους να αποτρέψουν τα παιδιά να...
συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις της 6ης του Δεκέμβρη, επιχειρώντας έτσι να μετατρέψουν τους δασκάλους σε «παιδονόμους», θυμίζοντας άλλες σκοτεινές εποχές της πρόσφατης Ιστορίας…Τόσο μεγάλος ο φόβος τους μπροστά στην εκκολαπτόμενη αντίσταση της νέας γενιάς που σφυρηλατείται στους κοινωνικούς αγώνες και στο δρόμο.

Η νέα καταστολή έκανε την εμφάνισή της και σε άλλο περιστατικό στη Δαβάκη. Ομάδα ασφαλιτών εισέβαλε στις 8 το βράδυ της 6ης του Δεκέμβρη στην αυλή του σπιτιού Αρμενίων συμπολιτών μας. Οι ένοικοι νόμισαν ότι είχαν να κάνουν με κλέφτες κι άρχισαν να φωνάζουν. Ακολούθησε κυνηγητό αλλά οι δράστες επέστρεψαν με πιο άγριες διαθέσεις. Γρονθοκόπησαν ανελέητα τον πατέρα και το 15χρονο παιδί του σε δημόσιο χώρο (Δαβάκη και Σωκράτους). Όταν κάποιοι περαστικοί τόλμησαν να αντιδράσουν, αποκαλύφθηκε ότι οι τραμπούκοι ήταν…αστυνομικοί. Τα θύματα της επίθεσης κι η μητέρα οδηγήθηκαν από το Α.Τ. Καλλιθέας στο Α.Τ. Κυψέλης κι από κεί στη ΓΑΔΑ. Οι ανώτεροι αξιωματικοί τούς συμβούλευσαν να μην «μπλέξουν με καταγγελίες» και δεν επέτρεψαν σε δικηγόρο να τους δει.

Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία για το ρόλο της αστυνομίας στη σημερινή συγκυρία. Η κυβέρνηση ανακοινώνει δήθεν «ειδικά τμήματα» για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, ενώ η ίδια εξαπολύει οργανωμένα πογκρόμ κατά μεταναστών και τους μαντρώνει σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης. Την ίδια στιγμή καταστέλλει άγρια τις κινητοποιήσεις, και ποινικοποιεί τους αγώνες. Δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τον ευαίσθητο χώρο των σχολείων, κάνοντας επίδειξη αυταρχισμού κι εξαπολύοντας τρόμο εναντίον μαθητών και δασκάλων.

Το δόγμα του σοκ που εφαρμόζεται με πειραματόζωο την κοινωνία βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη: Φτώχεια, εξαθλίωση, εκμετάλλευση, καταπίεση, φόβος. Αυτό είναι το παρόν που έχουν επιβάλλει με κάθε μέσο οι κυρίαρχοι στην κοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή ως μόνη στρατηγική επιβίωσης καλλιεργείται ο νόμος της ζούγκλας, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, και ο αλληλοσπαραγμός των καταπιεσμένων από τα κάτω. Όποιος δε συμμορφώνεται με το παραπάνω δόγμα του φόβου και επιλέγει το δρόμο της αντίστασης έρχεται αντιμέτωπος με την κρατική καταστολή και τρομοκρατία. Διότι αυτοί που μας κυβερνούν μάς θέλουν παραιτημένους από κάθε συλλογική δράση, κλεισμένους σε μοναχικά κελιά, αγκαλιά με μια τηλεόραση για να κοιτάμε τη μιζέρια και την εξαθλίωση σε απευθείας σύνδεση στις οθόνες μας.

Στην καλοστημένη επιχείρηση επιβολής του φόβου έχουν συστρατευθεί οι τεχνοκράτες και οι τραπεζίτες, τα όργανα επιβολής της «τάξης και της ασφάλειας», τα μέσα παραπληροφόρησης και ασφαλώς το αναγεννημένο παρακράτος που έχει βρει στέγη στο ναζιστικό μόρφωμα των υμνητών του Χίτλερ.

Στην προσπάθεια επιβολής του ακραίου νεοφιλελευθερισμού η αυτοκρατορία της αγοράς επιτίθεται συνολικά στην κοινωνία. Ακρωτηριάζονται καίρια δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες και αναβιώνει ένα αμετάκλητα καταδικασμένο στη συνείδηση του λαού, καθεστώς αστυνομοκρατίας, αυθαιρεσίας και ασύδοτης δράσης των διωκτικών και κατασταλτικών μηχανισμών, δημιουργώντας ένα εφιαλτικό σκηνικό στην κοινωνία, όπου κυριαρχεί η ανεξέλεγκτη δράση του κράτους και του παρακράτους εναντίον των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων.
Το κράτος της βίας είναι παρόν. Ή θα μας τσακίσει ή θα το τσακίσουμε.

Πρωτοβουλία Καλλιθέας ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: