Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

«Χοντρή» κόντρα Λαφαζάνη-Χρυσοχοΐδη στη Βουλή

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, να κατηγορεί την κυβέρνηση για τέλεση «ασυγχώρητων ιστορικών εγκλημάτων», και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να τον κατηγορεί για «επαρχιωτισμό, δουλοπρέπεια και ραγιαδισμό».

Ειδικότερα, ο κ. Λαφαζάνης εξαπέλυσε...

σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι εκπροσωπεί τα τραπεζικά συμφέροντα εις βάρος του ελληνικού λαού. Μίλησε για «διατάξεις και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που περνούν στη ζούλα, για να βοηθηθούν οι τράπεζες και να πληρώσει ο ελληνικός λαός».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι η δόση έχει εξανεμιστεί για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ χαρακτήρισε «αθλιότητα» το PSI.

Τόνισε πως στις 12/12/2012 η κυβέρνηση έφερε πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία το Δημόσιο ελέγχεται από δικηγορικές εταιρείες και συμπλήρωσε «έχετε εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία σε δικηγορικά γραφεία. Είναι η μεγαλύτερη ταπείνωση και κατάντημα του προτεκτοράτου (…)Θα λογοδοτήσετε, γιατί καταστρέψατε τη χώρα (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ρήξεις και θα συγκρουστεί, δε θα πληρώσει το χρέος ο ελληνικός λαός, θα το πληρώσουν οι τράπεζες».

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Χρυσοχοΐδης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αρνείται να θωρακιστούν οι τράπεζες και να προστατευτούν οι καταθέτες.


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: