Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Rass - Ψαλιδίζει την διαφορά το σύστημα- 1ος ο ΣΥΡΙΖΑ, 3η η Συμμορία

Λίγο ύποπτο δεν είναι; Λίγο λίγο πριονίζουν την δημοσκοπική έκρηξη του ΣΥΡΙΖΑ και τον "προσγειώνουν" σε τέτοια επίπεδα που είναι απολύτως διαχειρίσιμα για το σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι προηγείται με βραχεία κεφαλή της ΝΔ αλλά στο ελληνικής έμπνευσης για το ...
ποιος είναι ο "καταλληλότερος" ο Σαμαράς είναι πρώτος και με διαφορά.
Ως αντίβαρο δηλαδή βγάζουν τον Σαμαρά καταλληλότερο οι ερωτώμενοι ενώ θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ βασικό κορμό μιας άλλης διακύβερνησης.
Σχιζοφρένεια; Όχι. Το σύστημα κάνει νούμερα στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του ώστε να δώσουν από τώρα γη και ύδωρ, να δεσμευτούν ότι θα συνεχίσουν το πάρτι και ότι δε θα θιγούν τα κεκτημένα τους και μετά θα τον στηρίξουν.
Εκτός της δεξιάς στροφής του κόμματος, εκτός της απόλυτης "πασοκοποίησης" του ΣΥΡΙΖΑ το σύστημα θέλει και το ξεβράκωμά του.
Θα το ανεχτούν αυτό τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος; Ευελπιστώ ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που θα αντιδράσουν.

Οι κάρτες όπως παρουσιάστηκαν στο enikos.gr



Στην πρόθεση ψήφου, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,1%, και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,7% , η ΔΗΜΑΡ με 5%, το ΚΚΕ με 4,8%, ενώ ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν μόλις 2,8%. Σημειώνεται ότι αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 12,7%.


Στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση θα εμπιστευόσασταν στην παρούσα φάση για την αντιμετώπιση της κρίσης», το 45% των πολιτών απαντά τη σημερινή, ενώ το 23,7% των ερωτηθέντων τον ΣΥΡΙΖΑ.


Επίσης, στο ερώτημα «αν είναι έτοιμος να κυβερνήσει», το 73,8% των πολιτών απαντά «όχι».














Από τις εκπλήξεις της έρευνας είναι οι θετικές γνώμες (47,7%) για το έργο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τις αρνητικές να βρίσκονται στο 47,1%.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην Δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για τον Alpha.
(http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=181040&catid=9)
δίνεται προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 1,2 %.
Ομως στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μπροστά με 60,3%, με τη Ν.Δ στο 26,6%.
Αυτό ειναι βασικό ερώτημα ΟΛΩΝ των δημοσκόπησεων αλλά και εδώ δεν παρουσιάζεται.... ΤΥΧΑΙΟ ;;;