Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

VIDEO- "Προφητικός" ο Π. Σωτήρης για ΣΥΡΙΖΑ, ευρώ, Μνημόνιο. Υπάρχει άλλος δρόμος

Συνιστώ σε όλους να δουν την εικοσάλεπτη εισήγηση του πανεπιστημιακού και μέλους της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παναγιώτη Σωτήρη.

Η εισήγηση έγινε στα πλαίσια της εκδήλωσης που οργάνωσε το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα στις 6 Ιουνίου, με ομιλητές τους Μάνια Μπαρσέφσκι (Δίκτυο), Παναγιώτη Σωτήρη (Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και Γαβριήλ...
Σακελλαρίδη (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο Π. Σωτήρης είναι ξεκάθαρος και "προφητικός" αφού πιστός στην ανάλυση της επαναστατικής αριστεράς προβλέπει τα ..αυτονόητα. Αναφέρεται στην "Κυβέρνηση της Αριστεράς", στην κυβέρνηση που θα συμμετέχουν και αριστερά κόμματα αλλά που δε θα είναι κυβέρνηση της αριστεράς.
Τονίζει ότι είναι επιβεβλημένη όχι η καταγγελία του Μνημονίου αλλά της Δανειακής Σύμβασης και η επιλογή μιας άλλης κατεύθυνσης για τη χώρα εκτός της ευρωζώνης και του ευρώ. Τέλος, σημειώνει με νόημα ότι δεν αρκεί η εσωτερική εκλογική ανακατανομή στην Αριστερά αφού ούτε μαθηματικά οδηγεί σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Απεναντίας, λέει, όλοι πρέπει να θέλουν την συνολική ενίσχυση της Αριστεράς. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν έγινε πράξη αφού όλοι γνωρίζουμε ότι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ασκήθηκε τεράστια πίεση στη βάση της θεωρίας της "χαμένης ψήφου" στους ψηφοφόρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.



Δείτε το βίντεο, το συνιστώ και είμαι βέβαιος ότι μόνο θα "κερδίσετε" από το λόγο του Π. Σωτήρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: