Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΠΛΑΤΥ- Επέστρεψαν τη χορηγία στα ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ οι κάτοικοι για την ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ

Στο Πλατύ, όπως γράψαμε και χτες, σημειώθηκε μια θεαματική εξέλιξη αναφορικά με την διαχείριση της χορηγίας που έδωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ στους οργανωτές της εκδήλωσης "ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ".
Η χορηγία προκάλεσε μια σειρά από αντιδράσεις και τη δημοσίευση μιας επιστολής στα...
 ΧΡΟΝΙΚΑ από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής που παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενο για το ότι δέχθηκε η επιτροπή χρήματα από την εταιρία που εδώ και χρόνια έχει κάνει τη ζωή των κατοίκων αφόρητη εξ αιτίας της αφόρητης δυσοσμίας που εκλύεται από τις εγκαταστάσεις της.
Η χορηγία προκάλεσε τη διάσπαση της συντονιστικής επιτροπής και έφερε μια αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. Οι αντιδρώντες συγκρότησαν αμέσως μια επιτροπή πρωτοβουλίας και συναποφάσισαν ότι πρέπει να κινηθούν ώστε να δώσουν το μήνυμα ότι το  χωριό δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με τον επιχειρηματία που προκαλεί προβλημάτα.
Στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας συσπειρώθηκαν μερικές δεκάδες πολιτών του Πλατέος και συναποφάσισαν να μαζέψουν το χρηματικό ποσό που έδωσε ο επιχειρηματίας και να του επιστρέψουν. Έτσι κι έγινε.
Χτες το πρωί τρία άτομα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας επισκέφθηκαν το εργοστάσιο και συναντήθηκαν με την προσωπάρχη και στην οποία έδωσαν τα 500 ευρώ της χορηγίας και μαζί μια επιστολή η οποία λέει τα εξής:
"Κύριοι,
Σας επιστρέφουμε στο ακέραιο τα χρήματα που δόθηκαν ως χορηγία της επιχείρησής σας στην "ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ" όσον αφορά την κάλυψη μέρους των οικονομικών αναγκών της διοργάνωσης.
Αυτό που θέλουμε από εσάς ως κάτοικοι του Πλατέος, είναι όταν ξανατεθεί σε ΠΑΡΑΓΩΓΗ η μονάδα σας - η οποία από όσο γνωρίζουμε βρίσκεται σε μακροχρόνια συντήρηση από τα τέλη του καλοκαιριού - να σέβεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, τη ΥΓΕΙΑ μας και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ της περιοχής.
Για εμάς ΑΥΤΗ θα είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ που ΜΠΟΡΕΙΤΕ και ΟΦΕΙΛΕΤΕ να κάνετε στην τοπική κοινωνία, κι ΟΧΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ χρηματικό ποσό.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΛΑΤΕΟΣ"

Είναι προφανές ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν έρχεται σε αντίθεση ούτε αναιρεί την καθολική προσπάθεια και σχεδιασμό και επιθυμία να πετύχει η παρθενική εκδήλωση της ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗΣ. Το μόνο που επιδιώκει είναι να καταστεί σαφές και μάλιστα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι κάτοικοι δεν πρόκειται να κάνουν εκπτώσεις στην υγεία τους ούτε στο περιβάλλον που ζουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Παράλληλα δηλώνουν στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι συνεχίζουν κανονικά την εθελοντική τους προσφορά για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η διοργάνωση.





















7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τριάκοντα αργύρια σταύρωσαν τον Χριστό, για πεντακόσια ευρώ σταύρωναν τους κατοίκους του Πλατέως . Απορία, οι κύριοι τις συντονιστικής επιτροπής δεν σκέφθηκαν καθόλου τις συνέπιες αυτής τις πράξης?

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στους απόλυτα συνειδητοποιημένους πολίτες της κοινωνίας Πλατέος και με την κίνηση τους αυτή απέδειξαν σε όλους πως φέρεται ένας ορθά σκεπτόμενος και περήφανος άνθρωπος.

Καλά Χριστούγεννα και καλή επιτυχία στις προσπάθειες τους.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για την προσπάθεια αλλά μια ακόμη απορία: ο ένας εκ των 3 που πήγε στο εργοστάσιο ήξερε για ποιο λόγο πήγε ή όχι; Γιατί μας είπε πως τον βρήκαν στο δρόμο.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΜΦΑΝΗΣ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ''ΠΟΛΙΤΗ'' ΔΕ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ , ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΙΚΗ, ΤΥΠΟΥ ΝΤΡΟΠΗΣ, ΣΤΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ!!!!! ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ‘’ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ’’ ΑΥΤΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ. ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΑΒΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΡΑΒΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΤΙΩΤΕΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ. ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ; Ή ΜΟΝΟ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ; 5-10 ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΟΛΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ 500;
ΡΩΤΗΣΕ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΝΧΑΡΩ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗΣ!ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕΣΑ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΩ.ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΙΝΔΙΝΕΥΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΤΙΝΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ 2 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.ΚΑΛΟΣ Η ΚΑΚΟΣ ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΥΝΗΔΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ.ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΟΥ ΜΕ ΒΡΗΚΑΝ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ!ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΝΧΑΡΗΤΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΤΡΕΞΑΝ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ!ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΞΑΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΚΙΑΣΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ,ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ!

Ανώνυμος είπε...

Αφού ο κάθε "ανώνυμος" μπορεί να εκφραστεί όπως θέλει, απαλλαγμένος από την ενοχή του κόστους της επωνυμίας του, ευκαιρία να πούμε μερικά πραγματάκια ακόμα "ανώνυμα".

Ας πούμε δηλαδή για την αρχική χορηγία του ιδιοκτήτη των "Βιολιπασμάτων" προς την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα, γεγονός που τάραξε τα νερά και "ανάγκασε" ενεργούς πολίτες του χωριού να αγαπήσουν ξαφνικά τις οσμές του εν λόγω εργοστασίου και να λησμονήσουν τις μέρες που άλλαζαν δρόμο από την απέχθεια τους προς αυτές καθώς πήγαιναν στο χώρο εργασίας τους.

Ας πούμε για συνεργασίες τοπικών "επιχειρηματιών" που εν μια νυκτί έσκισαν τα κομματικά τους διαπιστευτήρια και κατόπιν της συναλλαγής τους με το "κεφάλαιο", αγάπησαν τόσο πολύ την ασφυξία που προκαλεί η επεξεργασία στερεών λυμμάτων του "κεφαλαίου", ώστε να τον υπερασπίζονται και δημόσια.

Ας μείνουν εδώ όμως αυτά τα "ανώνυμα" σχόλια γιατί τα επόμενα θα είναι επώνυμα, προς επώνυμους, εξαιρετέους και αρκετά γνωστούς.

Ειδικά για αυτούς που μάζευαν υπογραφές κατά του επιχειρηματία και παρακινούσαν τους άλλους να πράξουν το ίδιο και τώρα έκαναν την κολοτούμπα, απλά, ουδέν σχόλιο. Κρίνονται από το κοινωνικό σύνολο.

Μέσα από τα βάθη της ψυχής μου συγχαίρω τους "νέους"(ηλικιακά) του χωριού μας που στον καιρό αυτής της μεγάλης κρίσης, έβαλαν το χέρι βαθιά στην τσέπη και φρόντισαν να καθαρίσουν τη ρετσινιά του "πουλημένου" από το προσφυγικό και περήφανο χωριό μας.