Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ψιχία


του Γρ. Σακαλή
Και ξάφνου προέκυψαν παροχές. Ότι περίσσεψε και έπεσε απ’ το τραπέζι των "διαπραγματεύσεων" με την τρόικα, το παρουσίασε ως χριστουγεννιάτικο μποναμά, ο αρχηγός της τρόικας εσωτερικού Σαμαράς. Είναι λέει αυτό που προέκυψε από την "χρηστή" διοίκηση του τελευταίου διαστήματος. Μας υποχρέωσε. Αυτοί που... πετσόκοψαν τα εισοδήματα του ελληνικού λαού, που ρήμαξαν τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων, που τάδωσαν όλα και δεν πήραν τίποτα παρά μόνο μια παράταση χρεοκοπημένης ζωής, εμφανίζονται τώρα ως φιλάνθρωποι και φιλολαϊκοί. Δεν πείθουν κανέναν. Σύντομα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 η ζωή θα είναι αφόρητη για τη μεγάλη πλειονότητα του απλού λαού και των μεσαίων στρωμάτων. Ανεργία αυξανόμενη με γεωμετρική πρόοδο, χιλιάδες λουκέτα σε μαγαζιά και βιοτεχνίες έρχονται να προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα φτώχεια όπου μας έφεραν τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις καθώς επίσης και οι κυβερνήσεις μειωμένης εθνικής ευθύνης από το 1981 και έπειτα με τον αλόγιστο δανεισμό και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

Αυτοί που τα μεγάλα συγκροτήματα τύπου παρουσίαζαν ως μεγάλους πολιτικούς, ως διάνοιες, που κέρδισαν προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη χώρα, που μας έβαλαν στο ευρώ, που κέρδισαν τους Ολυμπιακούς αγώνες, που, που, που … ήταν στην πραγματικότητα ολίγιστοι και κακοί πολιτικοί. Άνθρωποι της ελάχιστης προσπάθειας, της σκηνοθεσίας και του πολιτικού τρικ για την εξαπάτηση των Ελλήνων  πολιτών. Κάποιοι απ’ αυτούς αντί να κάθονται στο σπίτι τους και να σιωπούν έχουν το θράσος να βγαίνουν στα Μ.Μ.Ε., να δίνουν συνεντεύξεις και να προτείνουν λύσεις για το πρόβλημα. Σημεία των καιρών.

Αυτό που γίνεται σήμερα είναι μια ατέλειωτη λεηλασία της χώρας και του λαού. Πλήρης αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων και υποθήκευση του δημόσιου πλούτου είτε σε ακίνητα είτε σε ορυκτό πλούτο. Με το Δ.Ν.Τ. και τους άλλους τοκογλύφους της Ε.Ε. δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα. Αν αφεθούμε και μας παρασύρει το ρεύμα τους θα γίνουμε όλοι ξυπόλυτοι και αδέκαροι εκτός από ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού που θα θησαυρίσει. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες και το πολιτικό προσωπικό που τους υπηρετεί.

Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να οργανώσουν τον αγώνα τους δημιουργώντας νέες κινήσεις και κόμματα και μαζί με τα ήδη υπάρχοντα που αντιτίθενται στα μνημόνια να επιχειρήσουν την ανατροπή. Της κυβέρνησης και της πολιτικής των τοκογλύφων. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν υπάρχει μέση λύση. Ας διώξουμε τις αυταπάτες ότι εμάς θα μας πιάσει "ξώφαλτσα" η κρίση ή ότι είμαστε πιο έξυπνοι και θα επιβιώσουμε. Όλοι μαζί. Ρήξη και ανατροπή. Ελεύθερη Ελλάδα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: