Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ- Ψήφισμα συμπαράστασης στους "16" συλληφθέντες του ΑΠΘ- Δικάζονται την Τετάρτη


Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δράσης Βέροιας
Ψήφισμα Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης για τους 16 πολιτικά διωκόμενους νεολαίους του Α.Π.Θ., στις 17 Νοέμβρη
   Η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δράσης Βέροιας στέλνει ψήφισμα συμπαράστασης και αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους 16 νεολαίους συλληφθέντες του...
Α.Π.Θ   στις 17 Νοέμβρη.
   Δηλώνουμε  την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των φοιτητών για τη διασφάλιση του Θεσμού του Πανεπιστημιακού Ασύλου και στην αντίστασή τους ενάντια στις ολέθριες επιδιώξεις της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών εκπροσώπων της, στέλνοντάς τους παράλληλα το μήνυμα ότι το ΑΣΥΛΟ δεν καταργείται με νόμους στη συνείδηση της κοινωνίας.

Πρόκειται για έναν αγώνα δίκαιο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα φοιτητών και εργαζομένων εργολαβικών υπαλλήλων για δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους μακριά από την εκμετάλλευση των εργαζομένων υπό το θεσμό της εργολαβίας και τις εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα. 
39 χρόνια μετά την ημέρα του Πολυτεχνείου οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής εισβάλλουν στο χώρο του Πανεπιστημίου του ΑΠΘ και συλλαμβάνουν 16 φοιτητές της περιφρούρησης του φοιτητικού μπλοκ μπροστά στο κτίριο της Πρυτανείας αφού προηγουμένως μειοψηφικές ομάδες δημιούργησαν επεισόδια στα όρια του Α.Π.Θ. έχοντας ως στόχο την μεταφορά των γεγονότων μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου  και εν τέλει την εισβολή των Μ.Α.Τ  μέσα σε αυτό.

Η  Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δράσης Βέροιας  καταδικάζει κάθε ενέργεια και μορφή βίας η οποία έχει σαν στόχο την τρομοκρατία και τον  εκφοβισμό του φοιτητικού και εργατικού  κινήματος.  Τάσσεται  ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή  που επιβάλουν ντόπιοι και ξένοι παράγοντες σε ένα λαό ο οποίος  έχει υποστεί τις συνέπειες μιας ακραίας αντιλαικής πολιτικής που καταδικάζει στη φτώχεια και εξαθλίωση όχι μόνο τη σημερινή γενιά αλλά και τις μελλοντικές.

-Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των φοιτητικών- πολιτικών αγώνων.

-Την άμεση απαλλαγή από τις  κατασκευασμένες κατηγορίες των 16 συλληφθέντων της Θεσσαλονίκης.

Είμαστε μαζί σας

Ομάδα κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δράσης Βέροιας


Facebook  http://www.facebook.com/solidarityver


Να σημειώσουμε ότι η δίκη των "16" έχει οριστεί να γίνει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου αλλά είναι αμφίβολο αν δεν πάρει και νέα αναβολή εξ αιτίας της αποχής των δικαστών. Γεγονός είναι ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να νιώσουν ένα ευρύ κύμα συμπαράστασης από το λαϊκό κίνημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: