Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

BEΡΟΙΑ- Ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Συνέλευσης


  ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

 
 
Επτά δεκαετίες μετά τη φρίκη του ολοκαυτώματος και των στρατοπέδων συγκέντρωσης ο φασισμός προσπαθεί και πάλι να σηκώσει κεφάλι (όπως άλλωστε πάντα συνέβαινε ιστορικά  όποτε κινδύνευε το...

καπιταλιστικό τους σύστημα). Έτσι πέρα από την είσοδο των ναζιστών στη βουλή, βλέπουμε τις ''δημοκρατικές'' κυβερνητικές συμμορίες χρησιμοποιώντας έναν καθαρό λαϊκισμό (ισχυρό εργαλείο του φασισμού) να λειτουργούν με τις ίδιες φασιστικές πρακτικές. Μερικά από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα είναι η  δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, τα καθημερινά πογκρόμ εναντίων ανθρώπων από φασίστες και ψηφοφόρους τους (βλέπε ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ), ο φράκτης στον Έβρο... Όλα αυτά συμβάλλουν στη ανάγκη δημιουργίας αντιφασιστικού μετώπου σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά.

Η αλήθεια είναι ότι οργανωμένες φασιστικές ομάδες δεν υπήρξαν ποτέ στη πόλη της Βέροιας, κάτι βέβαια που δε συνέβη τυχαία, καθώς πάντα υπήρχε δράση από αντιφασίστες σε δρόμους και σε πλατείες. Παρ' όλη τη μηδαμινή παρουσία φασιστικών δράσεων στην πόλη, και λόγω των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών, άτομα του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού χώρου συναποφασίσαμε τη δημιουργία της αντιφασιστικής συνέλευσης Βέροιας.

Στόχος αυτής της συνέλευσης είναι η αντιπληροφόρηση και η δημιουργία αντιφασιστικών πυρήνων σε σχολεία, πλατείες και γειτονιές. Επιπλέον είναι η αποτροπή των φασιστικών συγκεντρώσεων στη πόλη και ευρύτερα, καθώς και η προσπάθεια δημιουργίας ενός ακόμα πιο δυνατού και ενιαίου μετώπου από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, συμμετέχοντας σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και συνελεύσεις που καλούνται ανά περιοχές.

 Ας μην αφήσουμε το κράτος και τους υπηρέτες του με την προπαγάνδα των ΜΜΕ να ξεθάψουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας το φάντασμα του φασισμού, για να καλύψουν τις ληστρικές τους επιθέσεις στην ήδη υποβαθμισμένη ζωή των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων.

Δεν πρέπει να σιωπήσουμε και να μείνουμε άπραγοι απέναντι στο φασισμό που διασπείρεται μέρα με τη μέρα γύρω μας. Καλούμε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες να αντιδράσουν και να τσακίσουν τις (παρα)κρατικές αυτές ομάδες...

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: