Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεσή της στην προκλητική απαίτηση των εκπροσώπων της Τρόικα για αναθεώρηση του πλαισίου ελάχιστης προστασίας των εργαζομένων. Είναι λογικές που καταργούν στην ουσία την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και...
δυναμιτίζουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων.
Τα μέτρα, τα οποία λαμβάνονται στο πλαίσιο του Μνημονίου συνεργασίας με ΔΝΤ και ΕΕ, και υπό την πίεση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, έφεραν και φέρνουν αλλαγές επώδυνες και σηματοδοτούν αφαίρεση δικαιωμάτων και διεκδικήσεων πολλών δεκαετιών. Δικαιώματα, που για ακόμη μία φορά επισημαίνουμε, η ίδια η Παράταξή μας, το ΠΑΣΟΚ, θεσμοθέτησε για τον Ελληνικό Λαό. Αυτά όμως δεν θα οδηγήσουν ούτε θα επεκταθούν στην ολοσχερή κατάργηση του Εργατικού Δικαίου, την παράκαμψη του Ελληνικού Συντάγματος που προστατεύει τις συλλογικές συμβάσεις, την αγνόηση των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας.
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ συμπαρατάσσεται με τους Εργαζομένους και συμμετέχει σε κάθε κοινωνική κινητοποίηση γιατί είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο να σταλεί ισχυρό μήνυμα και προς την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι απαιτείται άλλος δρόμος για την υπέρβαση της Κρίσης. Και ο δρόμος αυτός περνά μέσα από το σεβασμό του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού πολιτισμού και όχι μέσα από την εξαθλίωση των εργαζομένων και τον εξοβελισμό των Δυνάμεων της Εργασίας από την ελάχιστη προστασία. Ο δρόμος αυτός δεν περνά μέσα από διαλυτικές του κοινωνικού ιστού πολιτικές.
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να απορρίψει τις προτάσεις αυτές και να αναλάβει πρωτοβουλίες για την έξοδο από την κρίση. Να επεξεργαστεί πολιτικές που, την ύστατη ώρα, μέσα από μια ευρεία κοινωνική συμφωνία, ένα κοινωνικό συμβόλαιο θα οδηγήσουν στη ριζική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με δίκαιη κατανομή των βαρών και με πρόταγμα την κοινωνική συνοχή. Να εφαρμόσει πολιτικές που θα διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια της Πατρίδας μας και την υπερηφάνεια του Ελληνικού Λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: