Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΘ: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ

Δίνει δουλειά σε φοιτητές του το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στην προκήρυξη θέσεων μερικής απασχόλησης προχώρησε το ίδρυμα, με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου. «Πρέπει να βοηθήσουμε τα φτωχά παιδιά να τελειώσουν τις σπουδές τους», λέει ο πρύτανης, Γιάννης Μυλόπουλος. Αντιδρά το ΚΚΕ.....
Οι θέσεις είναι 4ωρης απασχόλησης και περιορισμένης διάρκειας. Οπως ανακοινώθηκε, ειδική μέριμνα θα υπάρξει και για θέσεις εργασίας που απευθύνονται σε φοιτητές με αναπηρίες. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, ενώ θα συνεκτιμηθούν ειδικά προσόντα και εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΑΠΘ, με την προϋπόθεση ότι δεν απασχολούνται σε άλλη θέση εργασίας.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των δράσεων για την ανάπτυξη ιδίων εσόδων του πανεπιστημίου, αλλά και την ενίσχυση των φοιτητών στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, σύμφωνα με τις πρυτανικές αρχές. Πρόκειται για θέσεις μερικής απασχόλησης στις νέες δομές που αναπτύσσονται στο ΑΠΘ, όπως κυλικεία, e-shop, εκδοτικός οίκος κι ενοικίαση ποδηλάτων. Βάσει των αιτήσεων θα καταρτιστεί ενιαία λίστα από την οποία θα καλούνται οι υποψήφιοι με σειρά προτεραιότητας για την κάλυψη των θέσεων που προκύπτουν.

Κάθετα αντίθετο στην πρωτοβουλία αυτή εμφανίζεται το ΚΚΕ, που σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το ΑΠΘ αναλαμβάνει ρόλο εργοδότη που αναζητά φθηνούς, ελαστικούς, ευέλικτους εργάτες και υπαλλήλους ανάμεσα στους φοιτητές, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά πόσο έχει επιδεινωθεί η οικονομική κατάσταση των ίδιων και των οικογενειών τους.

Γνωρίζει πως συνεχώς αυξάνεται το ποσοστό των φοιτητών που αναγκάζονται να δουλέψουν, παράλληλα με τις σπουδές τους, για να τα βγάλουν πέρα και πως αναζητούν "ό,τι δουλειά να 'ναι". Και νομιμοποιεί αυτή την κατάσταση, καθιστώντας αυτονόητο πως οι φοιτητές πρέπει να δουλεύουν προκειμένου να τα βγάζουν πέρα με τις σπουδές τους κι όχι να τους εξασφαλίζονται εντελώς δωρεάν όλα εκείνα που είναι απαραίτητα γι' αυτές (σίτιση, στέγαση, μετακινήσεις, συγγράμματα, υποστηρικτικά υλικά κ.λπ.)».

Οι ενδιαφερόμενοι πάντως μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις καθημερινά 9 π.μ. - 2.30 μ.μ. στο γραφείο της κατασκήνωσης Καλάνδρας (1ος όροφος Κτιρίου Διοίκησης, τηλ. 2310-995350), από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: