Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ο κουβαρντάς εθνοσωτήρας

Όταν υπουργός της κυβέρνησης παίρνει ως αποζημίωση για τη συμμετοχή του σε τριήμερη συνάντηση διεθνούς οργανισμού παραπάνω χρήματα από το νέο μηνιαίο μισθό πρωτοδιόριστου δασκάλου, η πτήση (του υπουργού, όχι...του δασκάλου) κοστίζει 7000 ευρώ, ενώ ακόμα και σήμερα αν κλείσει κανείς εισιτήρια μπορεί να βρει και με 1400 (βλ. εδώ), και αν η διαμονή για την ίδια συνάντηση (του υπουργού πάντα) κοστίζει 1.150 ευρώ, τότε ο εν λόγω υπουργός μάλλον προσπαθεί να δικαιώσει τον πρωθυπουργό του, όταν ο τελευταίος προειδοποιούσε στη βουλή ότι «θα μας πάρουν με τις πέτρες».
Όλα αυτά τα εξωφρενικά έχουν να κάνουν με τη μετάβαση του υπουργού Υγείας (και επίδοξου σωτήρα του Έθνους) κ. Λοβέρδου στη συνάντηση του ΠΟΥ στη Βραζιλία (βλ. εδώ). Πρόκειται για τον ίδιο κυβερνητικό παράγοντα που πριν ένα μήνα μας έλεγε ότι «1.000.000 δημόσιοι υπαλληλοι ταλαιπωρούν 10.000.000 πολίτες».
Προφανώς, αυτές οι σπατάλες δεν είναι σημαντικότερες από τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, τη μικρή φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου κλπ. Παρόλα αυτά είναι επιεικώς προκλητικό, οι ίδιοι που κόβουν μισθούς και καταδικάζουν το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας στην ανεργία και την εξαθλίωση να κάνουν ταξίδια πολυτελείας και την ίδια στιγμή να κηρύσσουν τη λιτότητα. Ας μην αναρωτιούνται μετά γιατί φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο.


ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: