Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Ο Κ. ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Ο Κώστας Βενιόπουλος σήμερα είναι αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας και υπεύθυνος για την δημοτική ενότητα Μελίκης. Έχει διατελέσει δήμαρχος Μελίκης από τον Απρίλιο του 2000 ως το 2002 όταν διαδέχτηκε τον τότε δήμαρχο Μ. Χαλκίδη που είχε εκλεγεί βουλευτής της ΝΔ.
Οι σχέσεις του με τον βουλευτή σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη του δημαρχιακού θώκου πέρασαν σε διαρκή περίοδο έντασης εξ αιτίας των συνεχών παρεμβάσεων του βουλευτή...στο έργο του όπως ο ίδιος δηλώνει στα "ΧΡΟΝΙΚΑ". Ο Κ. Βενιόπουλος γίνεται το κόκκινο πανί για τον Μ. Χαλκίδη και πληρώνει το τίμημα. Η νέα διοίκηση που εκλέγεται με την στήριξη του βουλευτή τον οδηγεί στη δικαιοσύνη με σειρά κατηγοριών. Ο ίδιος τονίζει ότι "η ενορχήστρωση έγινε από τον ίδιο τον βουλευτή και με διευθυντή ορχήστρας τον αδελφό του Ισαάκ που ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, βάζοντας στο παιχνίδι και τον τότε δήμαρχο Κ. Καρέλη".
"Οι κατηγορίες που έριξαν πάνω μου ήταν όλες στον αέρα. Το πόρισμα των ελεγκτών που έγινε το 2003 διώχνει όλες τις κατηγορίες που μου είχαν φορτώσει. Το μόνο επιλήψιμο που βρέθηκε ήταν μια λογιστική εγγραφή ύψους 5 ευρώ που δεν ήταν καταχωρημένη. Από τότε έγιναν δικαστήρια και έχω από όλα απαλλαγεί", λέει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο αντιδήμαρχος Κ. Βενιόπουλος καταρρίπτοντας τις μομφές του βουλευτή εναντίον του.
Συνεχίζοντας και μιλώντας με ένταση, γιατί "με πνίγει το δίκιο και με ενοχλεί συκοφαντία" όπως λέει χαρακτηριστικά, λέει ότι ο ίδιος ο βουλευτής "...που τώρα με θεωρεί υπόδικο και καταχραστή ζήτησε να με συναντήσει προεκλογικά για να συζητήσουμε για πιθανή συνεργασία στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Αλεξάνδρειας. Συναντηθήκαμε πρώτη φορά στο Αιγίνιο όπου μου είπε ευθέως να συνεργαστώ μαζί του στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Π. Γκυρίνη που αυτός στήριζε ως υποψήφιο δήμαρχο".
Ο αντιδήμαρχος ρωτάει ρητορικά "τότε, πέρσι δεν ήμουν υπόδικος, δεν ήμουν λαμόγιο και ήθελε να συνεργαστούμε στις εκλογές".
Ο Κ. Βενιόπουλος συνεχίζει λέγοντας "Δεν ήταν όμως μια η συνάντησή μου με τον Μ. Χαλκίδη. Ο ίδιος ζήτησε και νέο ραντεβού και αυτό πραγματοποιήθηκε στην Κουλούρα παρόντων των Σ. Γατόπουλου και Σ. Γιαννόπουλου. Εκεί ζήτησε την συνεργασία μας και την στήριξή μας στην άλλη επιλογή του αφού η υπόθεση Γκυρίνη δεν περπάτησε, μας είπε να στηρίξουμε και να μπούμε υποψήφιοι με τον Δριστά που τότε στήριζε.
Του απαντήσαμε ότι δε μπορούμε να κάνουμε τέτοια επιλογή και ότι κάνει λάθος με αυτές τις επιλογές".
Ξαναρωτάει ρητορικά ο Κ. Βενιόπουλος "αν συνεργαζόμουν μαζί του κόντρα στον Δημητριάδη θα ήμουν και σήμερα στο στόχαστρό του;"
Για το δικαστήριο της 7ης Δεκεμβρίου ο Κ. Βενιόπουλος λέει στα ΧΡΟΝΙΚΑ "και σ΄ αυτή την υπόθεση θα δικαιωθώ αφού δεν υπάρχει κανείς σοβαρός που να υποστηρίζει ότι καταχράστηκα χρήματα της άρδευσης του δήμου που πλήρωναν οι δημότες. Είναι μια υπόθεση που θα καταπέσει όπως και όλες οι άλλες και τότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα πουν αυτοί που σήμερα το παίζουν τιμητές της ηθικής. Να είστε σίγουροι ότι τότε θα έχουμε πολλά να πούμε και να μάθει ο κόσμος για όλους και για όλα".

Είναι προφανές ότι η αντιπαράθεση αυτή μεταξύ των Χαλκίδη και της δημοτικής ομάδας Δημητριάδη θα βγάλει πολλά στη φόρα που θα έχουν ενδιαφέρον. Αναμένουμε την αντίδραση Χαλκίδη στα όσα του καταμαρτυρεί ο παλιός του συνεργάτης Κ. Βενιόπουλος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για όλους τους κατηγορουμένους ισχύει το τεκμήριο τις αθωότητας μέχρι την έκβαση τις δίκης τους. Όμως πρέπει να δεχθείτε κ Βενιόπουλε, ότι εκεί στην Μελίκη τα πράγματα δεν ήταν και τόσο αγνά και αθώα. Μού κάνη όμως εντύπωση διαβάζοντας τις δηλώσεις σας, ότι στρέφεστε μόνο εναντίων του Ισαάκ κατά αρχήν, και στην συνέχεια στο Μιχάλη, και για τον Καρέλη, βρίσκεται την δικαιολογία!! Δηλαδή τον Καρέλη τον ξεγέλασαν? Τι ήτανε μικρό παιδάκι που του δώσανε καραμέλες? Και πως δεχθήκατε εσείς μετά από όλα αυτά να είστε συνυποψήφιος με τον Καρέλη? Όμως κ Βενιόπουλε φαίνετε ότι τρέφεται μίσος εναντίων του Μιχάλη Χαλκίδη, ίσως να έχετε δίκαιο που όμως το χάνετε, όταν λέτε πως σας χαρακτήρισε υπόδικο και καταχραστή, διότι αυτούς τους χαρακτηρισμούς σας τους απέδωσε ο κ Εισαγγελεύς που σας παραπέμπει, και όχι ο Χαλκίδης. Όμως και για την προεκλογική περίοδο δεν λέτε την αλήθεια ολόκληρη, προφανώς ξεχνάτε ότι ήσασταν υπέρ τις υποψηφιότητας του κ Αλεξόπουλου που ήθελε και ο Χαλκίδης!! Πώς συνομιλούσατε τότε μαζί του, αφού είχατε τέτοιες διαφορές? Και γιατί κάνατε τις συναντήσεις στο Αιγίνιο, στην Κουλούρα, στο Σταθμό, και τόσες άλλες φορές με έναν άνθρωπο που όπως εσείς λέτε, ήθελε το κακό σας? Σε μία από τις συναντήσεις αυτές είχα παρευρεθεί και εγώ, θυμώσαστε ποια ήτανε η θέση σας για τον τωρινό Δήμαρχο κ Δημητριάδη? Δεν μου αρέσει η παρεντοθολογία ‘όμως όταν δημόσια λέμε κάποια πράγματα ας ήμαστε ποιο ειλικρινείς. Εγώ πάντως σας εύχομαι να δικαιωθείτε.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν υπήρχε ο Χαλκίδης να σας κάνει μαγκες δεν θα σας ηξερε ούτε μπακάλης του χωριού σας!!!

Ανώνυμος είπε...

Πριν βρεθεί στο δρόμο σου ο Χαλκίδης, για να σε επιβάλει Δήμαρχο, το μοναδικό αξίωμα που είχες μέχρι τότε ήταν Πρόεδρος των θεριζοαλωνιστών . ΣΗΜ. θεριζοαλωνιστής είναι αυτός που έχει όπως λέγαμε παλαιά κομπίνα!!