Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ: ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗ ΔΕΗ

Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το τέλος ακινήτων, αλλά να καταβάλουν το αντίτιμο στο Ταμείο Παρακαταθηκών, κάλεσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας...Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, με τον τρόπο αυτό "συμβολικά να τεθούμε στο πλευρό των ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν, ακόμα κι αν εμείς έχουμε να πληρώσουμε". Μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, επανέφερε επίσης την πρότασή του για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας "που θα αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό, που θα δημιουργήσει νέους συσχετισμούς στο πολιτικό και στο κοινωνικό επίπεδο".

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Παρίσι μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Σαρκοζί, ότι η Ελλάδα θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της , ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε "ποιες είναι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, είναι δεσμεύσεις της χώρας, ή είναι τίποτα δεσμεύσεις προσωπικές, μυστικές δεσμεύσεις του κ. Παπανδρέου;".

Στη συνέχεια ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα οι επιστολές που εστάλησαν από τον πρωθυπουργό και τον Ευ. Βενιζέλο προς την Κρ. Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι οι ενέργειες αυτές ήταν "το αποκορύφωμα της ταπείνωσης και της ξευτίλας για έναν πρωθυπουργό και για έναν υπουργό Οικονομικών".

Υποστήριξε ακόμη ότι πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα, γιατί "ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει τι ακριβώς έχουν δεσμευτεί, τι ακριβώς έχουν γράψει, ποια χαρτιά έχουν στα χέρια τους αυτή τη στιγμή η κυρία Λαγκάρτ και η τρόικα".

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του για εκλογές υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι "η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νοιμιμοποίηση για να μπορεί να αναλαμβάνει δεσμεύσεις".

Εξαπέλυσε, δε, φραστική επίθεση προς τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τν Ντ. Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα, είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και ο κ. Σαμαράς "ψαρεύουν στα θολά νερά, επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν την ολοκληρωτική και αναντίστρεπτη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ".

Για το ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι είναι "μία συνάθροιση από ακροδεξιές φιγούρες της περιθωριακής τηλεόρασης. "Και επειδή", πρόσθεσε, "η περιθωριακή τηλεόραση είναι συνήθως μεταμεσονύκτια και οι τηλεθεατές μισοκοιμούνται, ο κ. Καρατζαφέρης θεωρεί ότι όλοι οι πολίτες είναι ή κοιμισμένοι ή μειωμένης αντίληψης και προσπαθεί να τους εντυπωσιάσει με χάντρες και καθρεφτάκια, όπως η τελευταία πρόταση εθνικής σωτηρίας που κατέθεσε για κυβέρνηση με πρωθυπουργό έναν δικαστικό, έναν εισαγγελέα του Αρείου Πάγου". "Γιατί όχι, θα τον ακούσουμε να μιλάει και για πρωθυπουργό Συνταγματάρχη;", διερωτήθηκε.

Τέλος, για την κ. Μπακογιάννη ο κ. Τσίπρας είπε ότι για να κερδίσει εντυπώσεις εξαπολύει επιθέσεις στην Αριστερά, "υιοθετώντας απελπισμένες συκοφαντίες".

ΕΘΝΟΣ