Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΜΕ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Στα άκρα φαίνεται να εξωθείται η κόντρα πολιτείας – ΠΟΕ-ΟΤΑ, κυρίως μετά τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη για την ανάθεση του έργου της αποκομιδής σκουπιδιών σε ιδιώτες, το βράδυ της Πέμπτης, στο κεντρικό δελτίο του Mega.....
Στα ίδια μήκη κύματος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη Γραμμή" το πρωί της Παρασκευής ότι θα παραπέμπονται στο αυτόφωρο όσοι εργαζόμενοι εμποδίζουν την αποκομιδή των σκουπιδιών.


Θα εκδοθεί σε λίγη ώρα υγειονομική διάταξη από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο που θα προβλέπει παραπομπή των εργαζομένων στο αυτόφωρο και ποινή φυλάκισης τρεις μήνες σε όσους παρεμποδίζουν την αποκομιδή των σκουπιδιών ή την είσοδο στον ΧΥΤΑ Φυλής" σημείωσε.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε δε, ότι από σήμερα Παρασκευή θα αρχίσει η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους.

"Σήμερα – ημέρα και όχι νύχτα- θα ξεκινήσουν να μαζεύονται σκουπίδια" διαβεβαίωσε, ενώ δήλωσε ότι η δικαιοσύνη έχει την υποχρέωση να κινηθεί αυτεπάγγελτα.

"Επειδή δεν παρέχονται υπηρεσίες δεν θα πληρωθεί κανένας εργαζόμενος στην ΠΟΕ-ΟΤΕ", επανέλαβε. "Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΕ κινείται μεταξύ Καμόρας και Μαφίας" όχι όμως όλοι οι εργαζόμενοι διευκρίνισε.

Ο υφυπουργός ανέφερε δε, ότι πέντε άνθρωποι έχουν κλείσει την πύλη στον ΧΥΤΑ της Φυλής.

"Ελήφθη οριστικά η απόφαση την Πέμπτη η κατασκευή των ΧΥΤΑ μέσω ΣΔΙΤ και από το 2012 και δεν θα υπάρξει ξανά ομηρία των πολιτών με τα σκουπίδια", επισήμανε.

Αντίσταση στην αποκομιδή από ιδιώτες

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Αθήνας Βασίλης Πολυμερόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, προειδοποίησε ότι "αν η κυβέρνηση βάλει ιδιώτες στην αποκομιδή σκουπιδιών θα χυθεί αίμα στους δρόμους και θα πέσει η κυβέρνηση, θα έχουμε θύματα αν οι εργαζόμενοι χάσουν τη δουλειά τους".

"Η κυβέρνηση μάς έχει μετατρέψει σε δημόσιες υπηρεσίες β' διαλογής. Ο κ. Κουκουλόπουλος δεν εκφράζει κανέναν, δεν μπορεί να βάλει ιδιώτες", πρόσθεσε.

"Η δημοκρατία δεν θα υποχωρήσει μπροστά σε απειλές και τραμπουκισμούς" απάντησε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Ως υποκινητή των επεισοδίων που σημειώθηκαν την Πέμπτη στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κατονόμασε ευθέως τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο ο προπηλακισθείς δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά των ατόμων που του επιτέθηκαν.

Στο μεταξύ, συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, με τον Θέμη Μπαλασόπουλο να δηλώνει στο Mega ότι πηγαίνει με τάση αποκλιμάκωσης της έντασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: