Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΧΘΕΣ,ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΗΜΕΡΑ 5/10 ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΕΚΟ

Τα κτίρια οκτώ υπουργείων, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ κατέλαβαν χθες δημόσιοι υπάλληλοι. Κατάληψη και στο υπουργείο Εργασίας από το ΠΑΜΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαίτηση της τρόικας να καταργηθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας....
Με μπαράζ καταλήψεων σε κτίρια υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών άνοιξε χθες ο χορός των κινητοποιήσεων για την προωθούμενη εργασιακή εφεδρεία, τις συγχωνεύσεις και απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ σήμερα παραλύει ο δημόσιος κι ευρύτερος δημόσιος τομέας σε όλη τη χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Τα συνδικάτα βρίσκονται επί ποδός και ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση, μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις με τις απαιτήσεις της τρόικας για κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για "νοσηρή απαίτηση" η οποία, όπως τονίζει, εάν επιβληθεί, μόνο τραγικά αποτελέσματα και ολέθριες επιπτώσεις θα έχει για την οικονομία της χώρας.

Από το πρωί χθες δημόσιοι υπάλληλοι κατέλαβαν κτίρια των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Γεωργίας, Υγείας, Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Πολιτισμού, ενώ υπό κατάληψη τελούσαν τα κτίρια των τεχνικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Ιπποκράτους, του ΟΑΕΔ στο Καλαμάκι και διαφόρων άλλων φορέων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας, στο γραφείο του Γ. Κουτρουμάνη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αίτημα μείωσης του βασικού μισθού, ενώ φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κατέλαβαν νωρίς το πρωί το υπουργείο Παιδείας. Εξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, στην Λ. Μεσογείων έκαναν χθες συνέλευση υπάλληλοι - καταληψίες από διάφορους φορείς - και από τους 151 που έχουν τεθεί στο πρώτο κύμα της εφεδρείας - ενώ έκλεισαν συμβολικά για λίγο την Λεωφόρο.

"Η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα δεν σώζει την Ελλάδα αλλά εξοντώνει και διαλύει τους εργαζόμενους. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ανακοινώσεις της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους", δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος.

Διαμαρτυρία μαθητών
Καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν χθες το πρωί, μαθητές ζητώντας να διανεμηθούν άμεσα όλα τα σχολικά βιβλία. Οι 100 περίπου μαθητές από σχολεία της Καλλιθέας, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της δημόσιας δωρεάν Παιδείας.

Ποιοι απεργούν σήμερα
Λουκέτα σε υπουργεία, δικαστήρια, νοσοκομεία

Παραλύει σήμερα ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και οι ΔΕΚΟ λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. "Λουκέτο" θα μπει στα δικαστήρια, καθώς στην απεργία συμμετέχουν δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι. Αναμένεται να εκδικαστούν μόνο κατεπείγουσες υποθέσεις.

Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, αφού απεργούν νοσοκομειακοί γιατροί και λοιπό προσωπικό, ενώ στην απεργία μετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές. Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στο Κτηματολόγιο, η ομοσπονδία εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ και διάφοροι άλλοι κλάδοι εργαζομένων του δημόσιου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ.

Στην πρώτη γραμμή της απεργίας αναμένεται να βρεθούν και οι εργαζόμενοι στους 151 φορείς που έχουν τεθεί στην πρώτη γραμμή της εργασιακής εφεδρείας. Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ οργανώνουν συλλαλητήριο σήμερα στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και καλούν σε μαζική συμμετοχή, ενώ στις 10.30 είναι το ραντεβού του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Η επόμενη γενική απεργία είναι στις 19 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε, όμως, οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν με διάφορους τρόπους (όπως π.χ. καταλήψεις) σε υπηρεσίες, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Στάσεις εργασίας

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με εξαίρεση το μετρό, το οποίο θα κινηθεί κανονικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.

Μετακινήσεις
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέσα, τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και το τραμ από τις 6 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την πραγματοποίηση στάσεων εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Αντίθετα, ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο θα είναι οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και τα τρένα του ΟΣΕ.

Καθηλωμένα θα είναι και τα αεροπλάνα αφού οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με αποτέλεσμα καμία πτήση να μην πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: