Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΑΣ. ΞΗΡΟΤΥΡΗ: Η ΚΡΊΣΗ ΧΡΈΟΥΣ ΒΑΘΑΊΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΏΝΗ ΚΑΙ Η ΧΏΡΑ ΜΑΣ ΑΚΌΜΗ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΒΥΘΊΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΎΦΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΊΑ

Η περιφερειακή σύμβουλος κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της παράταξης "Δημοκρατία Οικολογία Συμμετοχή" εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Η κρίση χρέους συνεχώς βαθαίνει και η επίθεση των αγορών στον κόσμο και ιδιαίτερα στις χώρες της Ευρωζώνης λαμβάνει καθημερινά μεγαλύτερες διαστάσεις.
Η κυριαρχία του χρηματο-πιστωτικού καπιταλισμού και των αγορών, που έχουν καθυποτάξει την πολιτική και έχουν επιβάλλει μία μακρά αναπτυξιακή ύφεση, οδηγούν μαθηματικά τους λαούς σε ένα τραγικό αδιέξοδο και...υποβαθμίζουν τη Δημοκρατία, αφού τα φτωχά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας εξωθούνται στην εξαθλίωση και οι νέες γενιές σε εξέγερση .
Η υποταγή στις «αγορές» και στους οίκους αξιολόγησης πρέπει να σταματήσει, πριν είναι πολύ αργά! Χρειάζονται τολμηρές και ριζοσπαστικές επιλογές, είναι επιτακτική η ανάγκη για μια συνολική Ευρωπαϊκή πολιτική, για όλες τις χώρες της ευρωζώνης και μιας μεγάλης πρωτοβουλίας της ΕΕ.
Το τρίγωνο Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπαρόζο αδυνατεί να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αποφάσεις. Παραμένει δέσμιο του κυρίαρχου δόγματος των αγορών και των οίκων αξιολόγησης. Η υιοθέτηση της πρότασης για την έκδοση ευρωομολόγου, ο κοινός μηχανισμός στήριξης όλων των χωρών της ευρωζώνης αποτελούν πρώτα βήματα σε μια άλλη κατεύθυνση. Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει αποφασιστικά την πολιτική και οικονομική της ενοποίηση με κοινωνικές και οικολογικές προτεραιότητες.
Όσο φανερό είναι ότι στην Ευρώπη χρειάζεται μια δραστική αλλαγή πολιτικής, άλλο τόσο προφανές είναι ότι και στην Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζεται η ίδια πολιτική.
Η δραματική αύξηση της ανεργίας, η αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους, η ακρίβεια, τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η εγκατάλειψη της Περιφέρειας είναι τα αποτελέσματα των ασκούμενων πολιτικών.
Αντίθετα, οι δημόσιες επενδύσεις, η υπεράσπιση της εργασίας και της απασχόλησης, η στήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, η τόνωση της κατανάλωσης, τα προγράμματα ανάπτυξης, συνθέτουν εκείνες τις επιλογές που μπορούν να διορθώσουν τη σημερινή αρνητική εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

ΑΣΗΜΙΝΑ ΞΗΡΟΤΥΡΗ – ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11/08/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: