Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΚΚΕ: ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ

Ακόμα μια ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή από το ΚΚΕ αυτή τη φορά και το θέμα της είναι η ξαφνική, αναίτια και χωρίς καμιά λογική βάση απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Ε. Χριστοφιλλοπούλου να καταργήσει το Γυμνάσιο Πλατέος.
Η ερώτηση είναι:
ΕΡΩΤΗΣΗΠρος την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: Να μη γίνει η συγχώνευση – κατάργηση του Γυμνασίου Πλατέως Δ. Αλεξάνδρειας στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Σοβαρά προβλήματα πρόκειται να δημιουργηθούν έπειτα από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για μια σειρά από καταργήσεις- συγχωνεύσεις σχολείων, στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων που επιχειρεί στο χώρο της εκπαίδευσης.

Τέτοια περίπτωση είναι το Γυμνάσιο Πλατέως του Δήμου Αλεξάνδρειας στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν 152 μαθητές, όχι μόνο από το Πλατύ αλλά και από τα όμορα χωριά Παλαιοχώρι, Λιανοβέργι και Άραχο.

Η απόφαση αυτή, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους.

Οι συγχωνεύσεις αποτελούν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων Κυβερνήσεων, προχωρώντας σε περαιτέρω μείωση κατά 21,9% των κρατικών δαπανών για την Παιδεία. Παράλληλα προωθεί την επιχειρηματική λειτουργία των σχολείων μέσω της αξιολόγησης, όπου θα καθορίζεται η βιωσιμότητα ή μη μιας σχολικής μονάδας με βάση τα κριτήρια της αγοράς, στα πλαίσια της αντιμετώπισης των μαθητών ως πελατών.

Συνέπεια αυτής της κατάστασης θα είναι να δημιουργούνται πολυμελή τμήματα και να δυσκολεύεται η εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές να ταλαιπωρούνται και να είναι αναγκασμένοι να αποδίδουν στα μαθήματα με επιπλέον δυσκολία στην προσαρμογή στο νέο σχολικό περιβάλλον που τους επιβάλλεται.

΄Ηδη στην πράξη, πανελλαδικά, με το πρόσχημα των «αντοχών της οικονομίας», έχουν πεταχτεί στο δρόμο χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές αθλητικών και μουσικών σχολείων.

Η υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών θα έχει δραματικές συνέπειες στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των παιδιών, θα οδηγήσει σε όξυνση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση.

Ταυτόχρονα, ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις εκπαιδευτικών, με πρόσχημα πάντα πως, όταν δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας, μονιμότητα δεν υφίσταται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός αν θα σταματήσει τη διαδικασία συγχώνευσης- κατάργησης του παραπάνω σχολείου στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ!
Η Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, η και μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, με το προσφιλές πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στο ελληνικό σχολείο της Κορυτσάς!!!

Όταν η Ελλάδα προ ημερών δαπανούσε πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ για τους Special Olympics αγώνες, την ίδια ώρα που η κα Διαμαντοπούλου χρηματοδοτεί την διδασκαλία του Κορανίου στους μουσουλμάνους της Θράκης, επικαλείται το πρόβλημα της έλλειψης χρημάτων για να κλείσει το ελληνικό σχολείο στην Κορυτσά της Βορείου Ηπείρου!
Υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί δεν έχουν πληρωθεί στο σχολείο της Κορυτσάς και αυτό αποτελεί την προσφορότερη δικαιολογία για την Κυβέρνηση ώστε να διακόψει την λειτουργία του μειονοτικού σχολείου!
Οι κραυγές αγωνίας και οι παρακλήσεις της ελληνικής μειονοτικής κοινότητας προς την Πολιτεία είναι έντονες και συνεχείς, όμως όπως φαίνεται η απόφαση είναι ειλημμένη!


Να σκεφθεί κανείς ότι λίγο πιο πέρα από το σχολείο της Κορυτσάς που προβλέπεται να κατεβάσει ρολά, χτίζεται σχολείο από τους Τούρκους το οποίο χρηματοδοτούν Άραβες!
Αφημένη στην μοίρα της η μειονότητα στην Βόρειο Ήπειρο! Εγκαταλειμμένη από την Κυβέρνηση του Παπανδρέου και τα μεγάλα Μ.Μ.Ε. !
Γι' αυτούς προέχουν τα δανεικά της Μέρκελ και όχι τα ιδανικά της Ελλάδος!
Όλα τα ξεπουλάει ο Παπανδρέου!

AIΣΧΟΣ!!!

http://indobserver.blogspot.com/2011/08/blog-post_8366.html