Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ- Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΙΩΤΗ

Υπό την πίεση των αγορών η ιταλική Γερουσία ενέκρινε προχτές το πακέτο περικοπών της κυβέρνησης ύψους 79 δις ευρώ. Σήμερα είναι η σειρά της Βουλής να εγκρίνει το πρόγραμμα εν μέσω μαζικών κινητοποιήσεων των συνδικάτων

Η βουλή της Ρώμης εγκρίνει απόψε σε χρόνο ρεκόρ τα έκτακτα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι. Το συνολικό τους ύψος ανέρχεται στα 79 δις ευρώ και κάθε ιταλική οικογένεια θα...επιβαρυνθεί έμμεσα με 1.000 ευρώ την επόμενη διετία. Ο πρόεδρος της χώρας Ναπολιτάνο χαρακτήρισε «θαύμα» το ότι το κοινοβούλιο κατάφερε να προχωρήσει με τόσο γρήγορους ρυθμούς, χάρη στη συμφωνία της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση. Αίσθηση προκάλεσε η φράση του υπ. Οικονομικών Τρεμόντι: «Ή θα προχωρήσουμε ή θα βουλιάξουμε όπως ο Τιτανικός, δε σώζονται ούτε οι επιβάτες της πρώτης θέσης».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφεύγει στο μεταξύ κάθε τηλεοπτική δήλωση και δημόσια εμφάνιση. Το δε μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας CGIL ξεκινά άμεσες κινητοποιήσεις κατά των μέτρων. Κάλεσε τα μέλη του και κυρίως συνταξιούχους να διαδηλώσουν ειρηνικά έξω από τη Βουλή για να καταγγείλουν την αδικία των μέτρων που πλήττουν, όπως υποστηρίζουν, μισθωτούς, χαμηλοεισοδηματίες και συνταξιούχους.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: