Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΕΒΖ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ...ΑΡΕΣΤΟΙ

Προ ημερών είχα δημοσιεύσει ένα μήνυμα που αφορούσε σε “φωτογραφικές προσλήψεις” σε βιομηχανία της Ημαθίας. Το μυαλό όλων μας πήγε στην ΕΒΖ και όντως, έτσι είναι, αν αυτά που υποστηρίζει και καταγγέλει επώνυμα ο κ. Γιώργος Τάμογλου, χημικός ΤΕΙ Σίνδου.
Ο κ. Τάμογλου καταγγέλει την προκήρυξη ως φωτογραφική αφού για να προσλάβει η ΕΒΖ τους αρεστούς της έθεσε ως προϋπόθεση οι υποψήφιοι υπάλληλοι για το χημείο να είναι απόφοιτοι Λυκείου και να έχουν έξι μήνες προϋπορεσία!!
Δηλαδή, είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι συντάκτες της προκήρυξης δεν έβαλαν ως προϋπόθεση το πτυχίο του Χημικού είτε ΑΕΙ είτε ΤΕΙ αλλά προτίμησαν τους απόφοιτους Λυκείου με προϋπηρεσία.
Δείτε τι λέει αναλυτικά ο Γ. Τάμογλου στην καταγγελία του:

Ονομ/νυμο: Τάμογλου Π. Γεώργιος
Βέροια 11.7.2011
Δ/νση : Πλατύ Ημαθίας
Τηλ.: 6974768461
Fax: 23310-67683

Προς : Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.

    
Ονομάζομαι Τάμογλου Γεώργιος του Παντελή, ( αρ.ταυτ. Ξ 838965), κάτοικος Πλατέος Ημαθίας, είμαι πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων (Τ.Ε.Ι. Σίνδου).
Έχω προϋπηρεσία στην Ε.Β.Ζ. 13 περιόδους, στην ΕΛ.ΒΙ.Ζ. 3 περιόδους καθώς και στην Κονσερβοποιία VENUS.
Στις 28 Μαϊου του 2011 η Ε.Β.Ζ. προκήρυξε τρεις θέσεις αναλυτών εργαστηρίου ελέγχου σπόρου, με απαραίτητα προσόντα: Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση !!! και έξι μήνες προϋπηρεσία στο εργαστήριο ελέγχου σπόρων.
Για τις παραπάνω θέσεις προσλήφθηκαν ως αναλυτές απόφοιτοι Λυκείου, χωρίς καμία απολύτως εξειδίκευση.
Καταγγέλλω την αυθαίρετη και απαράδεκτη, ταυτόχρονα απολύτως επιζήμια για την Βιομηχανία, αυτή ενέργεια της Διοίκησης της Ε.Β.Ζ. σε ότι αφορά, κατ’ αρχήν το περιεχόμενο της προκήρυξης, όπου αποκλείει και απαξιώνει πτυχιούχους ανώτερης εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την πρόσληψη συγκεκριμένων ατόμων, ανειδίκευτων, που δεν πληρούν ούτε καν τα προαπαιτούμενα ακόμη και αυτής της απολύτου φωτογραφικής προκήρυξης, αναδεικνύοντας τον ευτελισμό του Δημόσιου βίου σε καθημερινή πρακτική, προκειμένου να διαιωνισθεί το καθεστώς της αναξιοκρατίας και της ευνοιοκρατίας, σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.
Καταγγέλλω επίσης, τον δικό μου αναίτιο αποκλεισμό, παρόλη την προϋπηρεσία μου και την εξειδίκευσή μου στο συγκεκριμένο αντικείμενο, πιστοποιημένης γνώσης με πτυχίο Ανώτερης Εκπαίδευσης, αλλά και εμπειρίας στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Παρακαλώ όπως επιληφθείτε του θέματος, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκατασταθεί η άδικη απόφαση σε βάρος μου που αναίτια με οδηγεί στην ανεργία.
Με τιμή
Γεώργιος Π. Τάμογλου


ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ Ε.Β.Ζ.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε παιδιά. Γίνονται τέτοια πράγματα στην Ελλάδα; Αποκλείεται. Φίλε Γιώργο γιατί δεν πήγες να κάνεις τα χαρτιά σου με μόνο δικαιολογητικό το απολυτήριο λυκείου;
Εσύ όμως ήθελες να δείξεις τα προσόντα σου και ότι ξέρεις την δουλειά......ξέρεις ε; κάτσε τώρα άνεργος να μάθεις ότι στο Ελλάντα δεν σηκώνουν τέτοια. Άκου θράσος. Με πτυχίο να θέλεις δουλειά. Άντε σε κανένα ντελίβερι......

Ανώνυμος είπε...

TO POIO ORAIO EKEI MESA EINAI O TYPOS POU EXETAZEI TA XARTIA, EYXARISTOS XAMOGELASTOS XEKARDISTIKOS, AFOU NA FANTASTHS MAZEVONTE KAI PETHENOUN STA GELIA OPOIOS TON EPISKEYTETE EKEI MESA MILAME, XORIA H GYRO TOU OTAN FEYGOUN PIANOUN THN KOILIA TOUS APO TA GELIA.

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κ. Τάμογλου,
Εάν η βιομηχανία έκρινε ότι για τις ανάγκες του χημείου της δεν χρειάζεται απόφοιτους ΑΕΙ η ΤΕΙ, τότε δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να την υποχρεώσει να επιβαρηνθεί με το επιπλέον κόστος της μισθοδοσίας απόφοιτου ΤΕΙ έναντι του απόφοιτου Λυκείου.
Δεν νομίζω όμως ότι έχει κανείς το δικαίωμα να σας αποκλείσει από τον διαγωνισμό άν εσείς δεν θέλετε να κάνετε χρήση του πτυχίου σας και να προσληφθείτε ως απόφοιτος λυκείου και επομένως να πληρώνεστε με τις αντίστοιχες μειωμένες αποδοχές.
Άν έχει γίνει κάτι τέτοιο τότε έχετε απόλυτο δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

και για να μην μασ περνανε για χαζουσ η φακελοι τον απορριφθεντων δεν ανοιχθηκαν καθολου, μονο για τουσ αρεστουσ φιλε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΠΕΝΒΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

πανηγυριζουν κανα δυο λαμογια εκει μεσα για τησ ενστασεισ που κερδισαν, και χαιρονται για τησ φοτογραφικεσ προσληπσεισ που κανανε, λιγο ντροπη λιγο τσιπα ρε λαμογια.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΣΕΥΤΟΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΕΠΟΧΕΙΑΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΤΗΣΗΣ ΤΟΝ ΑΡΕΣΤΟΝ ΑΛΗΘΕΥΗ ΚΥΡΙΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΑΛΗΘΕΥΗ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗ,ΑΝ ΣΥΝΒΕΝΗ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

εκει μεσα πρεπει να μπει μια ταξη εδω και τωρα,εχουν ξεχαση οτι το εργοστασιο ανηκη στουσ αγροτεσ αλλα αυτι νομιζουν οτι εινε του μπαμπακα τουσ.ψαξτε για δυο τρια ατομα που κανουν τη ζημια στο πλατυ, προσ την διοικιση.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΘΕΡΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΒΖ ΠΛΑΤΕΟΣ