Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ "12"

Με «Σολωμόντεια λύση» επιχειρείται να δοθεί διέξοδος στο αδιέξοδο της υπόθεσης χωροθέτησης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη γνωστή Θέση «12», δίπλα στον Αλιάκμονα.
Η εκδίκαση της ένστασης που κατέθεσε το ΤΕΕ Ημαθίας στο ΣτΕ αναβλήθηκε και αν δεν εκδικαστεί μέχρι τέλος του χρόνου, κάτι που φαίνεται απίθανο, ουσιαστικά ακυρώνε-ται ο φάκελος του έργου και πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή νέα διαδικασία έκδοσης αποφάσεων..
Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων… Τη στιγμή μάλιστα που ο νέος σχεδιασμός, εκ των πραγμάτων, περνάει πλέον στη δικαιοδοσία της διοίκησης της Περιφέρειας….
Πρόκειται για μια εξέλιξη που τους βρίσκει όλους ικανο-ποιημένους και χαρούμενους, εκτός από την ίδια την Ημαθία που έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ότι παίχτηκε ένα βρώμικο παιχνίδι στην πλάτη της.
Η υπόθεση αυτή ταλανίζει το νομό εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια… Λύση όχι μόνο δε δόθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά το πρόβλημα διογκώθηκε μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο…
Όμως από το χάσιμο της Ημαθίας, δε σημαίνει ότι βγήκαν όλοι χαμένοι… Αντίθετα…
Κάποιοι που ενεπλάκησαν αρχικά, έκαναν πολύ χρήσιμες και ιδιαίτερα σημαντικές «γνωριμίες» που τους βοήθησαν αποφασιστικά να εξελιχθούν σε πρωτοπόρους στον τομέα της μοντέρνας μορφής παραγωγής ενέργειας… Με δικές τους μονάδες, παρακαλώ….
Στη συνέχεια παίχτηκε η δεύτερη πράξη του έργου, με τους υπέρμαχους του έργου, ακόμη και κατά παράβαση, να βρίσκονται αντιμέτωποι με τους αντιπάλους της προο-πτικής δημιουργίας Μονάδας στη συγκεκριμένη θέση.
Όλως περιέργως, πολύ πρόσφατα οι υποτιθέμενοι «αντιμαχόμενοι» βρέθηκαν όλοι μαζί… «Οι λύκοι αγκαλιά με τα σκυλιά», που λέει κι ο ποιητής….
Πάνω σ’ αυτή την φαινομενικά αδυσώπητη κόντρα, κάποιοι έχτισαν το «αγωνιστικό» τους προφίλ το οποίο στη συνέχεια, πολύ εύκολα το εκχώρησαν στους υποτιθέμενους αντιπάλους τους, πραγματοποιώντας μάλιστα μια ιδιαίτε-ρα παραγωγική διανομή ψηφοδελτίων τις κρίσιμες μέρες…
Όσο για την ανάδοχο εταιρία η οποία δεν είχε, όπως φαί-νεται, μεγάλη σκασίλα να μπει σε μια διαδικασία κατασκευής και λειτουργίας μιας Μονάδας, κάτι που ίσως να την έβαζε σε χοντρούς μπελάδες, μάλλον δεν έχει λόγους να τα βάψει μαύρα… Ήδη έχει πάρει ένα σκασμό λεφτά για τη μελέτη που έκανε… Λεφτά που πλήρωσε το Ελληνικό Δημόσιο, μετά από πολιτικές παρεμβάσεις…
Έτσι κάνοντας ταμείο, διαπιστώνει κανείς ότι:
-Η εταιρία όχι μόνο δεν έχασε, αλλά πήρε ένα σωρό λεφτά απλώς για μια μελέτη, αποφεύγοντας την επισφαλή από πολλές απόψεις, διαδικασία της κατασκευής και της λει-τουργίας της Μονάδας.
-Οι υπέρμαχοι του έργου πέρασαν αλώβητοι από τις διάφορες πολιτικές εκλογικές συμπληγάδες χάρη στη στήριξη αυτών που υποτίθεται ότι ήταν εναντίον του έργου…
-Οι έχοντες αντίθετη άποψη για την κατασκευή της Μονά-δας στο συγκεκριμένο σημείο, βρήκαν «πεδίο δόξης λαμπρόν» για να χτίσουν το αγωνιστικό τους προφίλ και ταυτόχρονα να ελέγξουν τις διαδικασίες… Στο τέλος βρέ-θηκαν αγκαλιά με αυτούς με τους οποίους υποτίθεται ότι ήταν έτοιμοι να σκοτωθούν…
Άπαντες τώρα έχουν λόγο να είναι ικανοποιημένοι…. Και να κλείνουν πονηρά το μάτι ο ένας στον άλλον…
Όπως γίνεται μετά από κάθε σικέ παιχνίδι….
Όσο για την Ημαθία; Δυστυχώς είναι η μεγάλη χαμένη της υπόθεσης… Μέχρι κάποτε να καταλάβει ο κόσμος τα παι-χνίδια που παίζονται στην πλάτη του… Μαζί με τις «κρυφές ατζέντες» που κάποιοι συνηθίζουν να κρύβουν όταν χτυ-πάνε τον κόσμο στην πλάτη….
Μακεδονικό Δίκτυο – Verianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: