Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Στις 15 Δεκέμβρη πραγματοποιούμε ΝΕΑ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ως συνέχεια και κλιμάκωση των αντιδράσεων για την απόκρουση και ακύρωση των νέων σκληρών και άδικων μέτρων , που επιβάλλονται στου εργαζόμενους , στους συνταξιούχους , στους άνεργους και συνολικά στην κοινωνία:
Αυτά τα μέτρα είναι η υλοποίηση των ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ της Τρόικας - των « τοκογλύφων δανειστών ».
Με αφορμή και πρόσχημα την κρίση και τα ελλείμματα απαιτούν την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΑΚΥΡΩΣΗ των Σ.Σ. Εργασίας της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και κάθε..
θεσμού και κατάκτησης που προστατεύει τα βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτές οι προθέσεις τους καμιά σχέση δεν έχουν με το ξεπέρασμα της κρίσης. Είναι μια ολομέτωπη επίθεση ακύρωσης των υποχρεώσεων τους προς τους εργαζόμενους , τα συνδικάτα και τις συλλογικές εκφράσεις , που βυθίζουν όχι μόνο την οικονομία αλλά και την κοινωνία σε μεγαλύτερη κρίση.
Βιομήχανοι και Τρόικα βάζουν θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων και βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους.
Η κυβέρνηση μέσω των επικαιροποιήσεων του Μνημονίου «δανεισμού», δεσμεύτηκε και υλοποιεί πολιτικές που ακυρώνουν και ισοπεδώνουν εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αφήνονται στο απυρόβλητο τους μεγαλοεπιχειρηματίες , τους αεριτζήδες, τους ΕΧΟΝΤΕΣ και ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ.
ΑΥΤΟΙ είναι υπεύθυνοι της κρίσης και των ελλειμμάτων και ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. Δεν προκάλεσαν την κρίση οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι οι άνεργοι. Αυτό το χρέος δεν είναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ Για να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ αλλαγή πολιτικής ενίσχυσης εισοδημάτων, ανάπτυξη , απασχόληση. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ Για να απαιτήσουμε ευημερία των ανθρώπων και όχι των αριθμών και των κερδών. ΞΕΣΗΚΩΘΕΊΤΕ Πα να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην νεοφολελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, να πούμε ότι αρνούμαστε να ξοναπληρώσουμε εμείς την κρίση.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ και ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: