Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΑΔΙΚΑ

Για προβληματική εκτέλεση και περικοπές των συνταγών, οι οποίες θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα των φαρμακοποιών, κάνει λόγο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος καταγγέλλει την τακτική των ελεγκτικών μηχανισμών του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ οι οποίοι-όπως υποστηρίζει-περικόπτουν κάθε μήνα χιλιάδες ευρώ από το εισόδημα τους με την αιτιολογία των τυπικών παραλείψεων σε συνταγές του ΙΚΑ ενώ παράλληλα κάνει ξεκάθαρη την απόφασή του να προχωρήσει σε κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους φαινόμενα..
«Χάνουμε τα λεφτά μας άδικα..
επειδή γίνονται περικοπές συνταγών χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Είναι άδικα να κόβονται τα χρήματα μας επειδή περικόπτουν τις συνταγές με φθηνές δικαιολογίες», δήλωσε χαρακτηριστικά στα «Ε» ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας Γιώργος Τροχόπουλος..
Ο κ. Τροχόπουλος τόνισε επίσης ότι τέτοιου είδους φαινόμενα παρατηρούνται και σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία ενώ διευκρίνισε ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος θα κινηθεί δικαστικά εάν συνεχιστούν αυτές οι πρακτικές που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα του κλάδου..
«Από 1/3/2011 αρχίζει η εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Τουλάχιστον με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι γνωματεύσεις καθώς και άλλες διαδικασίες καταργούνται, οπότε θα εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα», πρόσθεσε..
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
Η καταγγελία-διαμαρτυρία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας αναφέρει τα εξής: «Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε την τακτική των ελεγκτικών μηχανισμών του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που το τελευταίο διάστημα περικόπτουν κάθε μήνα χιλιάδες ευρώ από το εισόδημα μας με την αιτιολογία των τυπικών παραλείψεων σε συνταγές του ΙΚΑ..
Προφανής σκοπός της Κεντρικής Διοίκησης του ΙΚΑ είναι η εξοικονόμηση χρημάτων παντί τρόπω και βρήκαν τώρα εξιλαστήρια θύματα τους φαρμακοποιούς..
Στο ΙΚΑ Βέροιας μάλιστα, γίνεται περικοπή σε συνταγές παλαιότερων μηνών που εξέδωσε ο Υγειονομικός Διευθυντής, ο ποίος διαβεβαίωνε τους φαρμακοποιούς ότι οι δικές του συνταγές δεν χρήζουν θεώρησης επειδή ο ίδιος είναι και ελεγκτής..
Έρχεται λοιπόν τώρα το ΙΚΑ και περικόπτει αυτές τις συνταγές με τη δικαιολογία ότι και αυτές οι συνταγές του ελεγκτή έπρεπε να ελεγχθούν από άλλο ελεγκτή!.
Πάγια θέση μας είναι ότι η μόνη λύση για τον περιορισμό της σπατάλης στο φάρμακο είναι η καθιέρωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και να σκεφθεί κανείς ότι από 1/3/2011 αρχίζει η εφαρμογή αυτού του μέτρου (οπότε καταργούνται όλα αυτά περί δικαιολογητικών, γνωματεύσεων κλπ) απορούμε προς τι όλη αυτή η φασαρία που κοστίζει τελείως άδικα χιλιάδες ευρώ ανά μήνα στους φαρμακοποιούς..
Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να προστατεύσει τα νόμιμα επαγγελματικά δικαιώματα και συμφέροντα των μελών του».

Κ. Καραγιάννη - εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: