Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Δ. ΠΑΡΑΣΧΟΣ: ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΠΑΡΩΝ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Τελευταία συνεδρίαση χτες του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας και το κλίμα που επικράτησε ήταν έντονα φορτισμένο αφού έλαβαν το λόγο αρκετοί εκ των συμβούλων που δε θα βρίσκονται στο νέο συμβούλιο και με αυτοκριτική διάθεση αλλά και δεσμεύσεις για συνέχιση της παρουσίας τους στα κοινά με άλλη ιδιότητα.
Ο Δημήτρης Παράσχος μετά από τρεις θητείες στα έδρανα του συμβουλίου είπε ότι οι αντιπαραθέσεις που είχε..
με συναδέλφους του ήταν πολιτικές και όχι προσωπικές και θεωρεί ότι τήρησε απαρέγκλιτα την εντολή του λαού ως αντιπολίτευση να ελέγχει τους διοικούντες. Τέλος, είπε με νόημα ότι δεν έκλεισε ο κύκλος του όπως ορισμένοι γράφουν ή εκφράζουν ευσεβείς πόθους αλλά θα συνεχίσει να ασχολείται με τα κοινά ως ενεργός πολίτης και να κάνει τις παρεμβάσεις του.
Στον παρευρισκόμενο δήμαρχο Αλεξάνδρειας Φώτη Δημητριάδη ευχήθηκε καλή δουλειά πως όφελος των πολιτών όπως έκαναν και οι άλλοι ομιλητές.
Μίλησαν ακόμα ο Γ. Μοσχόπουλος και ο απερχόμενος πρόεδρος του σώματος Σ. Μουστάκας και βέβαια και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Κ. Ναλμπάντης που έκανε έναν απολογισμό του έργου της επιχείρησης όλη την οχταετία. Επισήμανε προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετώπισε ευχόμενος στη νέα διοίκηση να τα λύσει.
Τέλος, είπε ότι θεωρεί πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατον για τις δυνατότητες της επιχείρησης να μειωθεί το κόστος του νερού που πληρώνει ο χρήστης απαντώντας στην δήλωση του Ν. Γκαβαρδίνα ότι αυτό θα επιδιωχτεί από τη νέα διοίκηση.
Ακόμη το σώμα ψήφισε τον ισολογισμό της ΔΕΥΑ Αλ για το έτος 2009 που καταγράφει ζημιά ύψους 1,8 εκ ευρώ και για το θέμα αυτό ο Κ. Ναλμπάντης είπε ότι στον ισολογισμό του 2010 η ζημιά θα είναι μικρότερη κατά 300 χιλιάδες ευρώ επισημαίνοντας ότι αν συνδεθούν και τηρούν τις υποχρεώσεις τους όλοι οι κάτοικοι τότε θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: