Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ο Φ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης, προσκλήθηκε και θα συμμετάσχει στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Διάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, από τις 09:00 ως τις 17:00, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Στόχος της ημερίδας, που διοργανώνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή κ. Σταύρου Λαμπρινίδη, είναι η υποστήριξη του έργου των νεοεκλεγέντων Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών και Δημάρχων της χώρας, ιδιαίτερα εν όψει της μεγάλης αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης που επιφέρει το «Πρόγραμμα Καλλικράτης». Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην ημερίδα, ο κ. Δημητριάδης θα έχει σειρά επαφών και συναντήσεων με Έλληνες και ξένους αξιωματούχους για αναπτυξιακά ζητήματα του νέου δήμου Αλεξάνδρειας. Ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και Υπουργοί της Ελληνικής Κυβέρνησης θα τιμήσουν..
με την παρουσία τους την ημερίδα και θα συμβάλουν στην ενημέρωση των νέων αιρετών για μία σειρά από ευρωπαϊκές πολιτικές και προγράμματα που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι τοπικές αρχές τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπόνησης αναπτυξιακών πολιτικών και δράσεων σε τοπικό επίπεδο και της σωστής και αποτελεσματικής απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων. Για το λόγο αυτό θα διοργανωθούν 4 θεματικές ενότητες, οι οποίες θα επικεντρωθούν στους τομείς της Περιφερειακής Ανάπτυξης και του ΕΣΠΑ, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και Πολιτικής Αλιείας, του Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Υποδομών, και του Πολιτισμού και Τουρισμού.

Την ημερίδα θα χαιρετίσει ο Πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου ενώ βασικοί ομιλητές από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Κοινοβουλίου θα είναι ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κ. Γιοχάνες Χαν, η Επίτροπος Αλιευτικής και Ναυτικής Πολιτικής κ. Μαρία Δαμανάκη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ντανούτα Χούμπνερ, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Μερσέντες Μπρέσσο, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Έλληνες και ξένοι Ευρωβουλευτές. Από ελληνικής πλευράς στην ημερίδα θα μιλήσουν οι Υπουργοί, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης, Ανταγωνιστικότητας και Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη και Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και του Προέδρου της Μάρτιν Σουλτς και θα μεταδiδεται ζωντανά από το διαδίκτυο (live.pasok.gr) και από το Δορυφόρο W2Α 10° ανατολικά, Συχνότητα 11.559,26 VERTICAL, SYBOL RATE 3300 FEC 5/6. Το πρόγραμμα θα είναι ελεύθερο να αναμεταδοθεί από όποιο τηλεοπτικό κανάλι η ραδιόφωνο ενδιαφέρεται (από το http://www.silencepro.gr/sd οι διαχειριστές των ιστοσελίδων μπορούν να παίρνουν τον κώδικα του player για την αναμετάδοση. Το σήμα στο δορυφόρο θα ανεβεί στις 09:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια: