Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ. ΧΑΛΚΙΔΗ

Την δική του εκδοχή, στα όσα του καταλογίζουν οι εσωκομματική του αντίπαλοι για τις δημοτικές εκλογές παρουσίασε σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Χαλκίδης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ στην ομιλία του, ήταν ιδιαίτερα νευρικός, χτυπούσε διαρκώς το χέρι στο αναλόγιο (σε σημείο να σπάσει κομάτι από το αναλόγιο αφού προηγουμένως είχε σπάσει το ποτήρι), τόνισε πολλές φορές ότι δεν ρωτήθηκε ποτέ από τη ΝΔ για τις επιλογές των υποψηφίων δημάρχων κι εκτόξευσε πολλές βολές κατά της ηγεσίας της τοπικής ΝΟΔΕ. Για την περίπτωση
του δήμου Βέροιας σημείωσε ότι η επιλογή Τσαβδαρίδη έγινε μετά την άρνηση των κ. Καραπαναγιωτίδη και Μηνά να τεθούν υποψήφιοι (ήταν οι μόνοι που είχαν καλή απόδοση στο γκάλοπ). Δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Λ. Τσαβδαρίδη, του εξέφρασε την στήριξή του, έβαλε πολλά στελέχη του στον συνδυασμό και όσες εκδηλώσεις χρειάστηκε ήταν παρών. «Όταν κερδίζουν, κερδίζουν μόνοι τους και όταν χάνουν φταίει ο Χαλκίδης» παρατήρησε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε «μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής συναντηθήκαμε και τάθηκα στην διάθεσή του. Δεν με ήθελαν κοντά τους, είχαν καβαλήσει καλάμι. Ο Τσαβαδαρίδης ας κάνει και την αυτοκριτική του με τους 2500 σταυρούς που έχασε».

Για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σάββα Ακριτίδη, υποστήριξε ότι δεν λειτουργεί ως ομπρέλα στο κόμμα, αλλά ως παλαιοκομματικής κοπής κομματάρχης.
Για τον δήμο Νάουσας υπογράμμισε ότι του «είπα να μαζέψει όλα τα στελέχη, να πάω κι εγώ μαζί. Πρωτοκλασάτα μου στελέχη μπήκαν στο ψηφοδέλτιό του αλλά είχε σκορπίσει η παράταξη. Κάποιοι που δεν μπόρεσαν να εκλεγούν τα προηγούμενα χρόνια, όποιος κατεβαίνει τον κυνηγάνε» πρόσθεσε.
Για τον δήμο Αλεξάνδρειας, ο κ. Χαλκίδης δήλωσε ότι διαφωνούσε με την υποψηφιότητα Δημητριάδη και όταν αυτός επιλέχθηκε συναντήθηκαν και του ζήτησε να μην συμπεριλάβει τους κ. Κούγκα, Ματσούκα και Τζιφόπουλο στον συνδυασμό του, για λόγους κακοδιαχείρισης στο παρελθόν, αλλά ο Δημητριάδης αρνήθηκε. Έτσι αυτός και ο αδελφός του, Ισαάκ, επέλεξαν τον «ανεξάρτητο» συνδυασμό του Μ. Γκιόνογλου.
Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του, ο κ. Χαλκίδης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την εφαρμογή του μνημονίου και τις μειώσεις που αυτό φέρνει, για το πάγωμα των δημοσίων έργων και την κίνηση της αγοράς.

Τέλος έκανε αναφορά στις προτάσεις Σαμαρά για την έξοδο από την κρίση και δήλωσε ότι από εδώ και πέρα θα μπει μπροστά και θα ασκήσει έντονη πίεση στους τοπικούς βουλευτές για να λυθούν προβλήματα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: