Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

Την διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουν τουλάχιστον για φέτος τη λειτουργία τους το Αθλητικό Γυμνάσιο και Λύκειο Βέροιας, παρά τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου, η οποία προβλέπει την διακοπή λειτουργίας των Τμημάτων Άθλησης σε κάθε περίπτωση κατά την οποία θα προκύπτει οποιοδήποτε κώλυμα, εξέφρασε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Αθανάσιος Φλιτούρης.
Με έγγραφο-«φωτιά» το οποίο απέστειλε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας αλλά και σε όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
όπου λειτουργούν Αθλητικά Σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης θα σταματούν να λειτουργούν ήδη από φέτος, σε κάθε περίπτωση κατά την οποία θα προκύπτει οποιοδήποτε κώλυμα, είτε με τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, είτε με τη μεταφορά των μαθητών στους χώρους άθλησης ενώ παράλληλα εξαγγέλλει την έναρξη διαβούλευσης για να βρεθούν νέοι τρόποι στήριξης του θεσμού.
Όπως δήλωσε στα «Ε» ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Αθανάσιος Φλιτούρης, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα ήταν αδύνατον να διακοπεί η φοίτηση των παιδιών στα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης της Βέροιας καθώς όπως υποστηρίζει, έχουν λυθεί σημαντικά προβλήματα όπως για παράδειγμα το ζήτημα που είχε προκύψει με τη μεταφορά των μαθητών μετά την άρνηση του Υπουργείου να πληρώσει τα κονδύλια για τη μεταφορά τους από τα σχολεία προς τους αθλητικούς χώρους προπόνησης και το αντίστροφο.. «Όσον αφορά την Ημαθία, τουλάχιστον για αυτή τη χρονιά που διανύουμε τα Αθλητικά σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Το έγγραφο του Υπουργείο το λάβαμε και εμείς θεωρώ όμως ότι δεν υπάρχει λόγος αναστολής της λειτουργίας αφού το ζήτημα της μεταφοράς από τα σχολεία προς τους αθλητικούς χώρους έχει λυθεί ενώ το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι γυμναστές επαρκούν», τόνισε χαρακτηριστικά..
Ο κ. Φλιτούρης σημείωσε επίσης ότι το Υπουργείο δίνει την ευκαιρία στα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης να φοιτούν τουλάχιστον 12 μαθητές ανά τμήμα και όχι 16 που ήταν το κατώτατο όριο για να λειτουργήσει ένα τμήμα .
«Το Υπουργείο μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε ακόμη και με 12 μαθητές ανά τάξη, γεγονός που δηλώνει την πρόθεση του να διατηρήσει το Αθλητικό Γυμνάσιο και Λύκειο. Τουλάχιστον φέτος θα λειτουργήσουν κανονικά όσον αφορά το νομό Ημαθίας..

ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Η ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ.
Στρατηγικός σχεδιασμός για βάθος χρόνου δεν υπάρχει για να γνωρίζουμε τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Να σημειωθεί ότι το κόστος της μεταφοράς των μαθητών το έχει αναλάβει μέχρι το τέλος της χρονιάς ο Δήμος Βέροιας..
Τέλος, οι μαθητές των τμημάτων που καταργούνται θα μετεγγράφονται σε τμήματα γενικής παιδείας του σχολείου ή σε όποιο άλλο σχολείο επιλέξουν.. .

Κωνσταντίνα Καραγιάννη ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: