Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Η ΤΕΥΤΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Την ένταξη της τευτλοκαλλιέργειας στο καθεστώς ολοκληρωμένης διαχείρισης του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», προτείνει ο βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Κασαπίδης, επισημαίνοντας ότι η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) απειλείται σήμερα με οριστικό λουκέτο. «Στην κρίσιμη αυτή στιγμή για την Ε.Β.Ζ. και ενόψει της λήξης της περιόδου καταβολής της..
της συνδεδεμένης ενίσχυσης από το 2012, το σημαντικότερο είναι η σωτηρία της εταιρίας. Γι΄αυτό προτείνουμε την ένταξη της καλλιέργειας των τεύτλων στο καθεστώς της ολοκληρωμένης διαχείρισης, όπως περιγράφεται στη δράση 2.3 του μέτρου 2.1.4 του προγράμματος “Αλέξανδρος Μπαλτατζής"», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του βουλευτή.
Ο ίδιος προτείνει, στο πλαίσιο του μέτρου της προστασίας περιοχών από τα νιτρικά, τη διερεύνηση της δυνατότητας ένταξης των πραγματικών τευτλοπαραγωγικών ζωνών της χώρας στη σχετική δράση 2.1 του μέτρου 214 του Άξονα 2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013.
«Αυτό θα προκαλέσει πρόσθετη οικονομική ενίσχυση για να διασφαλισθεί η ανταγωνιστικότητα της καλλιέργειας των τεύτλων, η προστασία του περιβάλλοντος και η οικονομική βιωσιμότητα της Ε.Β.Ζ», καταλήγει ο κ. Κασαπίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: