Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Τέλος εποχής για όλα τα δημοτικά συμβούλια ανά την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και για το δημοτικό συμβούλιο Πλατέος.
Στην τελευταία λοιπόν συνεδρίαση του (στην οποία για την ιστορία να αναφέρω ότι συμμετείχαν οι: Δημητριάδης, Γιάγκος, Κούτσιας, Κιορογλίδης, Βασιλόπουλος, Ανδρονίδης, Κιρκιλιαννίδης, Καραμουρατίδης, Παντόπουλος, Μουσκεφτάρα, Μερτζανίδης, Δριστάς, Κανακάρης, Κιοσέογλου, και Φιλιππόπουλος) συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αλλά και ορισμένα σημαντικά θέματα εκτός αυτής.
Αρχικά ο δήμαρχος ευχήθηκε και δήλωσε πως υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την ανάληψη των καθηκόντων του στο νέο Δήμο, «θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο" είπε συγκεκριμένα. Ο Αλέκος Κανακάρης, σύμβουλος εκλεγμένος..
με την παράταξη του Στέφανου Δριστά ζήτησε το λόγο και είπε ότι «πιστεύω να πάνε καλά όλα και ελπίζω ο Δήμαρχος ως ηγέτης να βάλει τα θεμέλια για έναν νέο, δυνατό Δήμο».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Στ. Δριστάς.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν 2 σημαντικότατα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, που αφορούσαν στη λύση της δημοτικής επιχείρησης κατασκευών και στις προσλήψεις που προτίθεται να κάνει ο δήμαρχος ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα που ήδη υπάρχει (όπως αναφέρθηκε) και αφορά τις υπηρεσίες καθαριότητας στην Αλεξάνδρεια.
Για την Επιχείρηση Κατασκευών του δήμου ειπώθηκε πως η πρόθεση ήταν η δομή να συνεχίσει υπό την μορφή ανώνυμης εταιρίας αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό να γίνει. Έτσι πάμε σε λύση της με εκκαθαριστή τον κ. Στέφανο Γιαννόπουλο. Σε ερώτηση του συμβούλου Γιάννη Κιρκιλιαννίδη για το θέμα (σχετικά με το ποιές είναι οι οφειλές της επιχείρησης και τι θα γίνει με αυτές) η απάντηση ήταν ότι το κράτος χρωστά κάποια χρήματα στην επιχείρηση και αυτή με τη σειρά της σε προμηθευτές. Αν το υπόλοιπο είναι μικρό τότε αυτό θα εξοφληθεί από το νέο δήμο. Το θέμα θα το δουν ξανά στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
Το δεύτερο σημαντικό αφορούσε την υπηρεσία καθαριότητας του νέου δήμου. Όπως είπε ο δήμαρχος "ουσιαστικά στην Αλεξάνδρεια τώρα δεν υπάρχει κανείς στην καθαριότητα. Θα βρούμε μόνο έναν οδηγό. Η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι το Νο1 υπηρεσία που πρέπει να παρέχουμε στους δημότες».
Όπως αναφέρθηκε από τον ίδιο, θα μεταφερθούν οδηγοί στη υπηρεσία καθαριότητας από το Δήμο Πλατέος και πως για την ώρα θα γίνει προσπάθεια να λυθεί το θέμα και με υπαλλήλους των άλλων δήμων. Επίσης αναφέρθηκε ότι θα γίνουν συνολικά 14 προσλήψεις για μια μεταβατική περίοδο (10 εργατών, 3 οδηγών και 1 χειριστή μηχανημάτων, για περίοδο 2 μηνών). "Το υπάρχον προσωπικό πρέπει να εργαστεί με ζήλο, αν χρειαστεί και πέραν του ωραρίου" είπε συγκεκριμένα ο Φ. Δημητριάδης. Όσον αφορά τον σκουπιδότοπο ο ίδιος ανέφερε ότι θα γίνει αυτοψία και παρεμβάσεις.
Σε ερώτηση του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης Στέφανου Δριστά για την αναγκαιότητα μιας λήψης απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο Πλατέος – «μήπως θα έπρεπε η απόφαση να ληφθεί από το νέο δημοτικό συμβούλιο;" ρώτησε συγκεκριμένα – αλλά και σε παρέμβαση του Αλ. Κανακάρη («οι προσλήψεις στην ουσία δεν είναι τέτοιες γιατί θα πραγματοποιηθούν μετά την πρωτοχρονιά») ο Φ. Δημητριάδης είπε ότι η όλη διαδικασία γίνεται για να κερδηθεί χρόνος – σ.σ.: χρειάζεται χρόνος για τις προσλήψεις – αλλά και για να είναι δεσμευτικό για τον νέο Δήμο.
Αυτά λοιπόν έγιναν και λέχθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πλατέος, με την οποία κλείνει ένας μεγάλος κύκλος ζωής που ξεκίνησε το 1994 και διευρύνθηκε 8 χρόνια αργότερα. Η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει στην Αλεξάνδρεια, στον ανακαινισμένο χώρο συνεδριάσεων (για να μπορέσει να φιλοξενήσει τους 33 συμβούλους) στις 2 Ιανουαρίου. Τότε θα συγκληθεί το νέο Δ.Σ. από τον Σάκη Κούγκα (τον σύμβουλο της πλειοψηφίας με τις περισσότερες ψήφους στις τελευταίες εκλογές) με σκοπό την εκλογή του προεδρείου του.
ΣΙΜΟΣ ΤΑΜΟΓΛΟΥ - ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: