Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας συμφωνεί με τον διευθυντή σχολείου που μήνυσε τους καταληψίες μαθητές

Μάριος Κάτσης
Ο Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης στην Θεσπρωτία, στηρίζει τις μεθόδους τρομακράτησης των μαθητών που κάνουν καταλήψεις!!! Γιατί, πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις την άποψη του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας και αυριανό κυβερνητικό ή κρατικό στέλεχος στην εκπαίδευση όταν υποστηρίζει τον διευθυντή του (τον πατέρα του δηλαδή) που έκανε μήνυση στους μαθητές που έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους;

Ο επίδοξος...
βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς εκφράζει τον εαυτό του και μόνο και όχι τον κομματικό του χώρο.

Αλλά, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διαχωρίσει τη θέση του από τον κύριο αυτόν και μάλιστα άμεσα. Τόσο η Νομαρχιακή του οργάνωση όσο και κεντρικά. Εκτός κι αν ...συμφωνούν.

Δείτε τι αναφέρει στην γραπτή του δήλωση, προκειμένου να δικαιλογήσει τον διευθυντή σχολείου στην Ηγουμενίτσα,που "έδωσε" στην Ασφάλεια τα ονόματα των μαθητών που πρωταγωνιστούν στην κατάληψη:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΡΟΤΟΥ ΑΣΚΗΘΕΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ:

1) δεν έχει εκλεγεί 15-μελές σε κανάνα σχολείο της περιοχής
2) δεν εγινε συνέλευση σε κανένα απο αυτά για να παρθεί απόφαση
3) δεν υπήρχε μαζικότητα και συλλογικότητα απο την πλειοψηφία των μαθητών (οι περισσότεροι δεν γνώριζαν καν τα αιτήματα)
4) πανελλαδικά τα σχολεια δεν βρίσκονται σε τροχια κινητοποιήσεων για να δικαιολογηθεί κάτι τέτοιο
5) ειναι η πρωτη χρονιά που τα σχολειά είναι πλήρη σε καθηγητές - βιβλία - μεταφορές εγκαίρως
6) ο διευθυντής του σχολείου οφείλει να είναι υπόλογος απεναντι στους γονείς και υπεύθυνος για την ασφάλειά τους
7) την ευθύνη της κατάληψης δεν την αναλαμβάνει κανείς και δεν υπάρχει κανείς υπόλογος ότι και αν συμβει σε οποιονδήποτε μαθητή (μέθη-ναρκωτικά-έκτροπα)
8) η κατάληψη ως μέσο πάλης είναι σημαντικό, αλλά όχι πρώτο στα όπλα των αιτημάτων
9) η συγκεκριμένη διεύθυνση στάθηκε αρωγός στην δημοσιοποίηση των δικαιων αιτημάτων των παιδιών και απέναντι στην πολιτεία που αδιαφορεί.

"Στην προσπάθεια μου να συμβάλλω κατά το δυνατόν στον τρόπο διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων των νεολαιών συμπολιτών μου, σχολίασα λαϊκίστικες απόψεις τρίτων σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς πρόθεση να στηρίξω αντιδημοκρατικές κινήσεις και δημαγωγικές – λαϊκίστικες αντιλήψεις.

Η προφανής πρόθεσή μου, με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτω, ήταν να διαμορφωθεί ένα κλίμα αποφασιστικής διεκδίκησης, με πλαίσιο νίκης, των κοινωνικών κατηγοριών και ομάδων που πλήττονται πρώτες και περισσότερο από τις πολιτικές ανέχειας και φτώχειας που απορρέουν από το Μνημόνιο και τις εθελόδουλες κυβερνήσεις που τις εφαρμόζουν.

Θεωρώ αυτονόητο και αυταπόδεικτο, ότι η κρίση πλήττει πρωτίστως τα φτωχά λαϊκά στρώματα του Ν. Θεσπρωτίας και κατ’ επέκταση τους μαθητές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και εγώ προσωπικά μέσα από τις γραμμές του, στηρίζαμε ανέκαθεν και θα στηρίζουμε τους αγώνες της νεολαίας και των κοινωνικών κινημάτων του λαού μας."

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Η παράταξη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θεσπρωτίας μετά από την απαράδεκτη ενέργεια του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας, συνδικαλιστή και στελέχους της παράταξης, να καταγγείλει στην αστυνομία ότι το σχολείο του τελεί υπο κατάληψη, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αποδοκιμάσει αυτή την πράξη και θεωρεί ότι η παρουσία της αστυνομίας στην πόρτα των σχολείων με πρόθεση την καταστολή και τρομοκράτηση των μαθητών με εκτόξευση απειλών περί συλλήψεων, είναι ξένες προς της αξίες και τις πρακτικές της παράταξης.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


 

2 σχόλια:

ftanei_pia είπε...

Περιμένοντας και άλλες πληροφορίες δεν θα αναφερθώ στο αχαρακτήριστο συμβάν του κ.διευθυντή-συνδικαλιστή-συριζαίου.
Θα ήθελα μόνο να ρωτήσω πρώτα τους γονείς, μετά την τοπική κοινωνία, ιδίως τους εκπαιδευτικούς και την αστυνομία, πως ανέχονται να μετακινούνται τα παιδιά της σαν οικοδομικά υλικά;
Αν ο,μη γένοιτο, συμβεί κανένα ατύχημα έχει σκεφθεί κανείς τι κλάμα και τι οδυρμός θα ακολουθήσει;
Τους πληροφορώ ότι το υπ. Συγκοινωνιών, ή όπως αλλοιώς λέγεται, από δεκαετίες έχει απαγορεύσει ρητά την μετακίνηση ανθρώπων πάνω σε καρότσες.
Τώρα που τόμαθαν θα κάνουν κάτι;
Ή θα πέσει πάλι κανείς τους απ'τα σύννεφα;

Ανώνυμος είπε...

ο διευθυντης του συγκεκριμενου σχολειου τυχαινει να ειναι πατερας του μαριου κατση...το οτι ειναι ρουφιανος ο πατερας του δε σημαινει οτι ειναι ολος ο συριζα ηγουμενιτσας,ουτε βεβαια και ο υποψηφιος βουλευτης...ας μη γενικευουμε Υ.Γ. : ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟς!