Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

αποψη- Η Αριστερά να στηρίξει την πρωτοβουλία Βενιζέλου για την Χρυσή Αυγή

Αναφορικά με την πρωτοβουλία Βενιζέλου να τεθεί εκτός νόμου η ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής έχω να κάνω το εξής σχόλιο.
Θεωρώ ότι η πρωτοβουλία του Βενιζέλου είναι θετική στη βάση ότι εξυπηρετεί τον στόχο του αντιφασιστικού κινήματος και που είναι αυτό το διάστημα να κλείσουν τα γραφεία της Συμμορίας, να κηρυχτούν οι πράξεις τους παράνομες κι όχι να θεωρούνται ως ενέργειες...


πολιτικού ακτιβισμού.
Υπό το πρίσμα αυτό θεωρώ ότι η η πρωτοβουλία του Βενιζέλου, προέδρου ενός αστικού κόμματος, του "αμαρτωλού" ΠΑΣΟΚ, είναι θετική και ότι από άποψης τακτικής εξυπηρετεί τον στρατηγικό στόχο.

Θα περίμενα βέβαια την πρωτοβουλία αυτή να πάρει τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά φαίνεται ότι κυριάρχησαν τα φοβικά σύνδρομα αφενός και ο τακτικισμός αφετέρου.
Πιστεύω ότι ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ μόνο έχουν να κερδίσουν από την πρωτοβουλία αυτή. Το γεγονός ότι μόλις λίγες μέρες πριν έλεγε ότι η Συμμορία είναι μόδα, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ δε νομίζω ότι μπορεί να σταθεί ως αιτία για να μην συμπαρασταθούμε στην προσπάθεια του συστήματος να "θάψει" τη Συμμορία. Θλίβομαι όταν διαβάζω την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά.

Ο φασισμός είναι ο κοινός εχθρός. Δε χωράει ούτε αλαζονείες ούτε παρωπίδες. Αφού το αντιφασιστικό Κίνημα είναι ακόμα αδύναμο να επιβάλλει λύσεις και να αναγκάσει τους συμμορίτες να επιστρέψουν στις τρύπες τους τότε είναι ευπρόσδεκτες οι πρωτοβουλίες του συστήματος (που θέλουμε να καταστρέψουμε) και τις στηρίζουμε γιατί μας εξυπηρετούν.


4 σχόλια:

J. M. Anastasiadis είπε...

Έξυπνος ο ελιγμός της πρότασης Βενιζέλου, να βγει εκτός νόμου ο Χρυσαυγετισμός. Και δεκτή η παρατήρηση των Χρονικών, ότι αυτή η ενέργει έπρεπε να ξεκινήσει από κόμματα της ευρύτερης Αριστεράς και κυρίως από ΚΚΕ και Σύριζα. Μ' ανησυχούν παρόμοιες παραλείψεις και λάθη της Αριστεράς. Εν πάσει περιπτώσει, θ' ήταν εγκληματικό να μην υποστηρίξουν την πρόταση Βενιζέλου, όταν το θέμα φθάσει στη Βουλή.

Ανώνυμος είπε...

zxcvzxcv

Ανώνυμος είπε...

Αν καταφέρει ο Βενιζέλος με αυτά τα χαζά, υπό την έννοια πως έτσι που χειρίζεται το θέμα είναι φούσκα, τότε αυτό θα φέρει στη συμμορία συσπείρωση . Δεν πιστεύει ο πολίτης πλέων κανέναν από αυτούς που του πίνουν το αίμα. Είναι λάθος ο τρόπος αντιμετώπισης.

Ανώνυμος είπε...

ο μόνος λόγος που θα έπρεπε η αριστερά να στηρίξει μια τέτοια κίνηση θα ήταν αν εξέφραζε πραγματική πρόθεση να τεθεί εκτός νόμου δηλαδή κατά παράβαση του σημερινού συντάγματος με πρωτοβουλία της σημερινής συγκυβέρνησης έτσι ώστε να μην αναγκαστεί να το κάνει η αριστερά όταν και αν κυβερνήσει, απ'οτι φαίνεται όμως είναι επικοινωνιακή στρακαστρούκα βενιζέλου μπας και ξανακερδίσει κάτι απο το προοδευτικό χώρο,