Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ - Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Το ΚΚΕ αντέδρασε άμεσα, με ανακοίνωσή του, στο κοινό άρθρο των Λοβέρδου-Διαμαντοπούλου-Ραγούση.
"Οι υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν επίδειξη μίσους, θράσους και υποκρισίας.Συναγωνίζονται σε αντιδραστικότητα, φιλοδοξώντας να έχουν....
πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυριανό κυβερνητικό όχημα που θα περάσει πάνω από το λαό, συνθλίβοντάς τον", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

"Τώρα πρέπει ο λαός να υψώσει το ανάστημά του, συμπορευόμενος με το ΚΚΕ. Έτσι θα διαπιστώσουν αυτοί και όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας πόσο μικροί είναι μπροστά στην ενωμένη δύναμη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση. Όλοι στη 48ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος. Τέλος οι θυσίες για την κρίση και τα κέρδη του κεφαλαίου", καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την περασμένη Δευτέρα ο πρωθυπουργός είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις και με τους τρεις, από τους οποίους ζήτησε να μην υπάρξουν διαφοροποιήσεις ή κινήσεις που θα έδιναν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει συνοχή, κάτι που είναι προφανές ότι δεν τήρησαν.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να είχε ενημερωθεί από την κα Άννα Διαμαντοπούλου το βράδυ του Σαββάτου, ενώ το Μαξίμου επισήμως προτίμησε να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο του άρθρου και όχι στην κίνηση των υπουργών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος χαρακτήρισε "χρήσιμο" το να εκφράζουν οι υπουργοί τις απόψεις τους.

Στο παιχνίδι και ο Βενιζέλος
Στο κάδρο της "επόμενης ημέρας" του ΠΑΣΟΚ, έσπευσε να βάλει τον εαυτό του και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε "θετική" την πρωτοβουλία των τριών, σημειώνοντας ότι με τους τρεις υπουργούς "ανήκουμε στην ίδια γενιά, έχουμε κοινές προσλαμβάνουσες παραστάσεις και δίνουμε έναν κοινό συλλογικό αγώνα".

Ολόκληρη η δήλωση Βενιζέλου:
"Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία των τριών υπουργών να απευθυνθούν στην κοινή γνώμη με μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο έχει διαμορφωθεί η σημερινή ελληνική κοινωνία, με κύρια ευθύνη του πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.

Πίσω από κάθε μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία και κυρίως πίσω από τη δύσκολη διαχείριση μιας τεράστιας κρίσης που θέτει σε κίνδυνο τη χώρα, πρέπει πάντα να βρίσκεται: πρώτον, ένα θεωρητικό σχήμα και δεύτερον, μια ισχυρή πολιτική βούληση σχηματισμένη από ανθρώπους έτοιμους να αγωνιστούν στην πρώτη γραμμή.

Υπό την έννοια αυτή, το κείμενο των τριών συναδέλφων μου, με τους οποίους ανήκουμε στην ίδια γενιά, έχουμε κοινές προσλαμβάνουσες παραστάσεις και δίνουμε έναν κοινό συλλογικό αγώνα είναι ένας πολύ καλός οιωνός για την κρίσιμη εβδομάδα που αρχίζει, κατά τη διάρκεια της οποίας κρίνονται πολλά, ίσως όλα".

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: